Hva rører seg på Oslo Børs?

Non-farm payrolls kom inn på 313.000 nye arbeidsplasser, mot ventet 210.000. Nå koker det i amerikansk økonomi, og rentene kommer til å stige enda mer. DOW Jones steg 200 punkter da tallene ble sluppet, så det er godt mulig dagen i dag levere en skikkelig rysare på oppsiden, men den langsiktige effekten er bearish i mine øyne. 

Jeg har vært forsiktig med å kommentere enkeltaksjer på Oslo Børs i år, fordi jeg har skrevet om en kommende korreksjon i stedet. Det har kanskje betalt seg i mindre tap og feilskjær, men også dessverre kjedeligere lesestoff.  Å sitte på sidelinjen er også en posisjon  mange glemmer når grådigheten tar overhånd. Man MÅ ikke være short eller long, man kan avvente til bedre muligheter dukker opp.

Hva er så status på aksjene jeg vanligvis kommenterer:

DNB – Handler lavere enn sitt eget tilbakekjøpsprogram, som nå er avsluttet. Rune Bjerke mener DNB Markets skal levere 1 milliard på bunnlinje hvert kvartal, der de bommet for første gang på lenge i forrige kvartal. Jeg tror det blir vanskelig å nå disse målene med innføring av MiFID II, i tillegg er det usikkerhet knyttet til boligmarkedet.

GOGL – Tørrbulkaksjene har holdt seg overraskende bra gjennom korreksjonen (Songa Bulk har handlet på samme nivå som for 18 måneder siden. lol). Ratene har vært overraskende gode, uten de store toppene, men godt over break-even nivåer. Det blir spennende å se hva som skjer med sektoren hvis det blir innført flere tollbarrierer. Ståltariffene skulle egentlig slå negativt ut allerede.

Biometriaksjene – Svak gjenninnhenting på IDEX etter et svakt fjorår, men det samme gjelder ikke for NEXT som handler på flere års lav. Fingerprint i Sverige opplevde falske oppkjøpsrykter, og handler nå på 9 SEK ned fra 100 SEK i 2016.

RIGG – Det verserte en story tidligere i år om at amerikanske riggaksjer hadde fått mye mer juling enn de norske. Akkurat nå ser begge like slappe ut, sikkert på grunn av en korreksjon i oljeprisen. Enten så er det en kjøpsmulighet foran et oljerally senere i rå, eller så har den sterke dollaren (rentehevinger) ødelagt mye for råvarerallyet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer