Gå til hovedinnhold

Hva investerer Carnegie Corporate Bond i?

En dansk vinner på Netflix og en norsk vinner på amerikansk fracking. Det er to av investeringene som den prisbelønte forvalteren av Carnegie Corporate Bond, Stefan Ericson, har funnet frem til. Vi har tatt en prat med Stefan for å høre mer om hvilke interessante selskapsobligasjoner han ser i Norden.

Carnegie Corporate Bond investerer i hele Norden, men vi tar et land av gangen. Hvilke interessante selskapsobligationer ser du i Sverige?

Jeg kan nevne Unilabs, som arbeider med tester og røntgen i sykepleien. Unilabs er et eksempel på den fine innovasjonstradisjonen som finnes i den svenske helsesektoren. Selskap er relativt høyt belånte, men har stabile kontrakter med flere sjukehus. Renten på vår obligasjon er 8–9 prosent.

Finland?

Der har vi blant annet ÅR Packaging, som gjør mer avansert emballasje til for eksempel parfymeindustrien, men også for matvarer. Vår rente er cirka 7 prosent.

Norge da – olje, eller?

Jovisst, men en interessant norsk trend er faktisk amerikansk gass. USA produserer så mye gass gjennom såkalt fracking at man har begynt å eksportere, og det er noe som nordmenn er eksperter på. Blant annet rederiet Teekay, som vi har lånt ut penger til, kan tegne veldig lange gasskontrakter med USA.

Og hva finnes i Danmark?

Blant annet Global Connect, som har en veldig avansert infrastruktur for sikre internettoppkoblinger. Kundene kan være banker, men også børsen og Netflix. Desto mer vi ser på film på Netflix, desto bedre går det for Global Connect.

Det femte nordiske landet, Island, hadde det veldig tøft i finanskrisen. Investerer dere der?

Islandske banker var alt for store og alt for belånte, men banker må jo finnes. Vi har investert i Arion Bank, som er den friske delen som ble igjen da Kaupthing falt. Arion er en investering i at Island kommer tilbake, og det tror vi på.

Les mer om Carnegie Corporate Bond her.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer