Gå til hovedinnhold

Hva er teknisk analyse?

Hva er teknisk analyse? Teknisk analyse fokuserer på å studere tidligere prisbevegelser for å kunne forutsi fremtidige prisbevegelser. I teknisk analyse er investorer og tradere mest opptatt av pris og volum, og supply and demand. Dette skal vi komme tilbake til og se nærmere på i kommende artikler. Den tekniske analytikerens viktigste verktøy er grafen.

Målet med teknisk analyse er å se på historiske prisbevegelser slik at traderen eller investoren kan antyde hvorfor prisen reagerer som den gjør nå, og hvordan den vil prestere i fremtiden. Beviset på dette er at all markedsinformasjon er reflektert i prisen. Ettersom all informasjon i markedet er reflektert i prisen er alt man trenger for trading og investering kun price action.

Majoriteten av teknisk analyse baserer seg på historiske hendelser som vil gjenta seg. Om prisen har reagert på en pris sone gjentatte ganger vil den reagere på samme pris sone igjen. Dette kategoriserer vi som support og resistance.

APPLE INC. (AAPL) – Support og resistance
APPLE INC. (AAPL) – Support og resistance

Her ser vi et bevis på at historien i markedet gjentar seg, og de fleste tekniske analytikere vil være enige om hvordan prisen vil reagere når den når $229.00. Allikevel stemmer ikke dette nødvendigvis alltid, teknisk analyse kan være veldig subjektivt. Om du ser en potensiell posisjon i markedet så vil ikke nødvendigvis andre tradere eller investorer være enige med deg. To tradere/investorer kan se på samme aksje, og benytte seg av samme indikatorer, men de trenger ikke nødvendigvis å ha samme oppfatning av aksjen. Det viktigste er å ha konseptene for hver indikator og strategi under kontroll, og være objektiv.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer