Hva er din plan?

I dag forsøker analytikerne og kommentariatet å glatte over det kraftig børsfallet tidligere i uken. Overskriftene forteller oss at dette er “normale” bevegelser i løpet av et børsår. Citibank sendte ut en rapport til sine kunder som sier “kjøp Europeiske aksjeindekser på dippen”, men det tror jeg faktisk er prematurt. Ingen kan vite om faren er over enda, like lite som de forutså det skarpe fallet på mandag. 

På morgenrapporten skrev jeg at risikoen knyttet til volatilitetsprodukter har falt betraktelig, ettersom de mest risky ble stengt ned og hedget ut sent mandag kveld. Det betyr at markedet har en ting mindre å bekymre seg for, men er det nok? Det er tusendollarsspørsmålet, men som du ikke trenger svar på. Realiteten er at solskinnshistorien fra de siste 15 månedene har plutselig fått en kalddusj og alle displinerte investorer bør redusere risikoen deretter. Ingen kan svare på hvor Oslo Børs er neste uke, men vi kan beviselig svare på at volatiliteten og risikoen har økt. Hva er din plan i et marked som nettopp har skiftet karakter?

Et annet spørsmål er hvorfor kryptomarkedet og aksjemarkedet beveget seg i tandem!? Man kunne nesten mistenke at krypto oppgangen det siste året kom som følge av ekstrem risikovillighet etter mange år med billige sentralbankpenger. Når dette snur var det krypto som falt først (slik det skal være; høybeta aksjer/aktiva ut med badevannet), før de brede aksjeindeksene fikk seg en nesestyver. Pressen har ulike forklaringsvariabler; Aksjer falt fordi man var strukket på oppsiden, og fallet ble forsterket av algoritmer / short voltraden. Krypto faller fordi det egentlig skal til 0, men stiger nå fordi amerikanske myndigheter har lyst til å se denne sektoren blomstre i et regulert miljø. Alt dette er bare støy, men jeg har heller ikke noe svar på hvorfor disse aktivaklassen falt og steg samtidig. Fyr gjerne løs en diskusjon i kommentarfeltet!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer