Holberggrafene – Husker du Norsk Data og Bergen Bank?

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Husker du Norsk Data og Bergen Bank? Årets tema under oljemessen i Stavanger har vært overgang. Oljebransjen står midt i en periode preget av omstilling, restruktureringer, kostnadstiltak og klimautfordringer. Flere selskaper har allerede måttet kaste inn håndkleet, mens andre har funnet hverandre gjennom fusjoner og oppkjøp.

I et historisk perspektiv er omstillinger og kriser et kjent fenomen i norsk næringsliv. Det er nok å nevne sildekrisen på 60-tallet, shippingkrisen på 70-tallet, oljekrisen på 80-tallet, bankkrisen tidlig på 90-tallet og IT-krakket rundt årtusenskiftet. Går vi 30 år tilbake i tid, finner vi at kun to av de ti største selskapene på Oslo Børs i 1986 eksisterer i dag (Norsk Hydro og Orkla). Borte er DnC, Bergen Bank, Kosmos, Bergesen og Norsk Data. Omstillingsevne har kanskje vært norsk næringslivs viktigste egenskap og styrke under alltid omskiftelige tider. Også oljeservicenæringen vil bevise det.

I dagens grafpakke sveiper vi ellers innom euforiske laksepriser, fondskostnader i Europa, rekordlave Yellen, skyggeratinger og (selvfølgelig) været i Bergen.

Ha en fin overgang til helgen.

SE HOLBERGGRAFENE

Egil Herman Sjursen skrev en kronikk i Finansavisen forrige lørdag om omstillingsevnen til norsk næringsliv. Ukens anbefalte helgelektyre finner du her.

Vi minner ellers om våre seminarer :

13. sept – Kredittlunsj med Aker ASA i Oslo
20. sept – Sjømatfondet Holberg Triton i Stavanger
27. sept – Sjømatfondet i Holberg Triton i Oslo
28. sept – Sjømatfondet i Holberg Triton i Bergen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer