Høyrenteposisjonering 2013

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Nå som 2012 er tilbakelagt – hvordan bør en portefølje posisjoneres i 2013?

Hvis vi ser på kredittpåslagene ute i verden så er markedet hverken dyrt eller billig.  Det nordiske markedet har ikke opplevd den samme reduskjon av kredittpåslagene.  Det kan tyde på at det både er mer verdi i det nordiske markedet og at det kan være grunn til å ta på noe risikoeksponering.  

En slik markedsmiljø der “grøten er passe varm” er generelt positivt for kreditt.  Når jeg ser på ulike kvaliteter ser det ut som om obligasjoner med BB er dyre, det vil si at de har et lavt kredittpåslag på sin effektive rente.  Samtidig er ikke frykten sterkt nok til stede til at CCC obligasjonene overkompenserer for risikoen.  Nye penger vil derfor trolig gå til investeringer i obligasjoner med B karakter. 

Høyrentemarkedet er i dag attraktivt fordi renteinvesteringer – dette vil føre til at nye investorer kommer til dette markedet og byr opp kursene i jakten på effektiv rente.  Derfor er det riktig å låse inn de høye kredittpåslagene som vi kan få tak i i dag.  det blir derfor riktig å velge relativt lange løpetider.  

Posisjoneringen inn i 2013 vil derfor trekkes i retning av selskaper med kredittkarakterer i B området og med relativt lang løpetid.

Arne Eidshagen, forvalter for Alfred Berg Høyrente

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer