Gå til hovedinnhold

Holberggrafene – Sell in May and go away (that’s a stupid thing to say)

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Et av de sikreste vårtegnene i aksjemarkedet er analyser som påpeker at det er lurt å selge aksjer i mai (og kjøpe de tilbake i november).  Avkastningen  på Oslo Børs har riktignok historisk sett vært lavere i perioden mai-november enn november-mai.  Dette skyldes nesten utelukkende at de største nedturene i aksjemarkedet har kommet i andre halvår.   Dette gjelder spesielt 1987, 1998, 2001 og 2008.  At samtlige ”krakk” har inntruffet på høsten kan faktisk være en tilfeldighet.  Snur vi på flisen, viser det seg også at Oslo Børs siden 1984 har gitt positiv avkastning i perioden mai til november i 20 av 30 år.

Ha ei strålande langhelg.

PS: Vi inviterer til høyrenteseminar i Oslo den 6. mai med et grundig dypdykk i porteføljeselskapene i Holberg Kreditt, i tillegg til en selskapspresentasjon av Prosafe.

Detaljer og påmelding

SE HOLBERGGRAFENE

Holberg Fondene
Holberg FondenePartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer