Nettmøte: Har du investeringer i teknologisektoren og er litt nervøs for volatile markeder?

Teknologisektoren har gått sterkt i mange år og naturlig nok tiltrukket seg mange investorer, noe vi ser tydelig i vårt fond DNB Teknologi. Ikke så rart, innovasjon og utviklingen går raskt og teknologi spiser seg inn i alle sektorer. I dag utgjør verdien av teknologiselskapene ca 20 % av verdensindeksen og det er her du finner de aller største selskapene målt i markedsverdi med Apple, Amazon og Microsoft på toppen.  Det er vanskelig å se for seg at veksten i sektoren skal stoppe nå. Det er vel heller slik at de fleste mener at vi fortsatt vil se sterk vekst.

Grafen under viser årlig avkastning for DNB Teknologi.

Kan tiden være inne for å ta «penger av bordet»?

Mange sitter med god avkastning i sine teknologi investeringer og vurderer om tiden er inne for å ta gevinst. Kanskje spesielt når vi opplever turbulente markeder og usikkerheten er tilstede. Samtidig er troen på sektoren sterk og skal man ta del i fremtidig verdiskaping må man jo være investert. Er man urolig for markedsutviklingen kan man vurdere om DNB Fund – TMT Absolute Return retail A, et markedsnøytralt fond, kan være et alternativ.

Markedsnøytrale fond

Markedsnøytrale fond, som DNB Fund – TMT Absolute Return retail A, har som målsetting å levere positiv avkastning uansett markedsforhold. Fondet investerer i aksjer innen teknologi, media og telekom.

Forvalterne av fondet bruker sin analyse for å avgjøre hvilke aksjer som mest sannsynlig vil stige i verdi, og hvilke aksjer som mest sannsynlig vil falle i verdi. Basert på dette vil forvalter ta longposisjoner på de førstnevnte og short-posisjoner (ved bruk av derivater) på sistnevnte.

DNB TMT Absolute Return investerer i aksjer inne teknologi, media og telekom. Det er det samme sterke forvalterteamet som står bak forvaltningen av DNB Teknologi og DNB Fund TMT Absolute Return. I Norge er fondets navn og klasse DNB Fund TMT Absolute Return Retail A (NOK) og faller inn i kategorien Alternative fond Markedsnøytral aksjer og inngår i Aksjesparekonto. Fondet ble startet i 2011 og har levert god avkastning i perioden.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer