Gå til hovedinnhold

Har du ikke levert selvangivelsen enda?

Torsdag 30.april kl 23:59:59 er fristen for å levere selvangivelsen. Har du ikke levert enda? Her finner du linker til sider med mer informasjon om skatt, og mulighet til å delta på nettmøte med Skattebetalerforeningen.

Årsoppgave fra Nordnet

Skatterapportering for deg som handler aksjer og fond har blitt veldig mye enklere de siste årene. Når jeg startet i Nordnet i 2005 så måtte alle kunder rapportere ALT selv. For Sparekonto, IPA, IPS og Investeringskonto skal alt være ferdig utfylt på din selvangivelse. Informasjonen må kontrolleres (og korrigeres ved feil) mot Årsoppgavene du mottar fra Nordnet. For Aksje-/fondskonto skal norske aksjer og alle fond være ferdig utfylt på din selvangivelse. For utenlandske verdipapirer må du rapportere verdien per 31.12, evt mottatt utbytte eller realiserte verdipapirer i løpet av 2014 på egen hånd. Informasjon om verdien, mottatt utbytte og gevinst/tap finner du i Årsoppgaven fra Nordnet. Årsoppgaven(e) fra Nordnet finner du her etter at du har logget inn.

Aksjer, fond og skatt

Skatt, aksjer og fond handler hovedsaklig om tre ting: Formue, utbytte og gevinst/tap i forbindelse med realisasjon. Verdien av dine aksjer og fond (eller av din Investeringskonto Zero) inngår i formuegrunnlaget ditt. Har du mottatt utbytte skal du skatte 27 % av det mottatte utbyttet fratrukket et såkalt skjermingsfradrag. Har du mottatt utbytte på Investeringskonto kommer du ikke i skatteposisjon før du tar penger ut av kontoen. Det samme gjelder gevinst/tap for aksjer og fond på en Investeringskonto. På en Aksje-fondskonto betaler du derimot løpende skatt på de gevinster du realiserer, og får likedan fradrag for alle realisasjoner med tap.

Nettmøte med Skattebetalerforeningen

Prinsippene rundt skatt er kanskje enkle, men vi vet at virkeligheten er mer komplisert og at det er mange vanskelig spørsmål på temaet. Derfor har vi invitert Skattebetalerforeningen til nettmøte onsdag 29.april kl 13 til 14. Send inn spørsmål i forkant, enten i kommentarfeltet under eller til nordnetskolen@nordnet.no så vil eksperter fra Skattebetalerforeningen svare på disse på onsdag. Les mer og meld deg på nettmøtet her.

Mvh/Anders

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
27.04.2015 10:47

Hvis man har investeringskonto zero, og ikke betaler formueskatt – da trenger man ikke endre noe? Hva om man har investert i utlandet, leste noe om at det måtte føres opp siden VPS/aksjonærregisteret ikke har oversikt over utenlandske investeringer