Gratis handel på norske derivater på Nasdaq ut februar 2020

Nasdaq OMX har forbedret sitt tilbud av norske derivater. Flere market-makere sørger nå for større volumer, samtidig som det legges til market-makere som kvoterer mindre volum i tightere spreader. Allerede ser man at Nasdaq har økt sine markedsandeler i det norske derivatmarkedet kraftig.

For å kickstarte det nye tilbudet kutter Nasdaq OMX clearingavgift på derivater med norske aksjer og indekser som underliggende ut februar. Samtidig kutter Nordnet kurtasjen på de samme derivatene i hele perioden. Fra og med i dag vil du altså kunne handle derivater med norske aksjer og indekser som underliggende kurtasjefritt og uten clearingavgifter på Nasdaq OMX. Tilbudet gjelder fra nå og ut februar 2020.

Samme utvalg, bedre likviditet

Du vil kunne handle de samme derivatene på Nasdaq OMX som på Oslo Børs, med unntak av OBX-futuren. Nasdaq tilbyr i stedet handel i OMXO20-futuren (som historisk har korrelert med opptil 99,6 % med OBX-en). OMXO20 inneholder de 20 mest likvide av 25 aksjer i OBX-indeksen og 97% av markedsverdien.

Nasdaq OMX har inngått flere market-maker avtaler som skal sikre gode priser på den nye markedsplassen. Meglerbordet vårt har direktekontakt med Nasdaq sine meglere, og er alltid tilgjengelig på telefon om du skulle trenge noe hjelp.

Om derivater

Derivater er ganske enkelt verdipapirer hvor verdiutviklingen følger verdien av et annet verdipapir (underliggende), en indeks, aksje eller en råvare. De vanligste derivatene har historisk vært kjøps- og salgsopsjoner, samt futures. Nasdaq OMX tilbyr mange forskjellige type derivater noe profesjonelle investorer benytter for en mer allsidig porteføljestyring.

Nasdaq OMX kan også notere derivater på andre underliggende enn det som er i utvalget per dags dato. Ta gjerne kontakt med meglerbordet på telefon 23 33 30 23 dersom du har ønsker om derivater på andre underliggende.

Slik kommer du i gang med derivathandel

Du kan handle derivater fra aksje- og fondskonto (derivathandel er ikke tilgjengelig på Investeringskonto Zero, aksjesparekonto eller på våre pensjonskontoer). For å kunne handle derivater må du inngå en egen derivathandelsavtale for dette. Skriv ut, fyll i, signer og returner derivathandelsavtalen for å ha muligheten til å handle derivater i Norden.

Ønsker du å utstede derivater eller handle futures må du ha en avtale om belåning på din konto. Før du kan legge en ordre på et derivat må du til slutt bekrefte at du har tilstrekkelig med kunnskap/erfaring og at du er bekjent med risikoen du løper ved å handle derivater. Dette gjør du ved å svare på en kunnskapstest om standardiserte opsjoner og terminer på nordnet.no.

Like viktig som å inngå de rette avtalene, er å lære seg hvordan derivathandel fungerer. Er du nysgjerrig på å lære mer om derivater? Les mer om derivater på Nasdaqs hjemmeside. Du kan også lese mer om Nordnets derivattilbud på nordnet.no. I februar, mars og april vil Nordnet og Nasdaq OMX holde en serie nettkurs som både gir en grunnleggende innføring i derivater og mer avanserte kurs om derivathandel.

Merk at handel i komplekse produkter innebærer risiko. Du bør sette deg inn i hvordan instrumentene fungerer og tilhørende risiko før du handler.

Lykke til og ta kontakt hvis det skulle være noe.

/Carl Frederic Malo

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.12.2019 21:29

First!