Golden Ocean opp etter Q3-tall på styrket Oslo Børs

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

21-Nov-2017

  • Oslo opp 0,7%, Brent opp til $62,2/fat
  • DNB avholder CMD i London
  • Golden Ocean +3,1%
  • Pareto anbefaler “kjøp” i Komplett Bank
  • Orkla svenskehandler for SEK 360 mln

OSLO, 21 nov (Reuters) – Oslo Børs tikker oppover tirsdag godt hjulpet av sterkere oljepris, et generelt godt europeisk markedssentiment og flere positive selskapsoppdateringer.

Hovedindeksen på Oslo Børs løftes 0,75 prosent til 806,3 poeng i 14.00-tiden, mens nordsjøoljen til samme tid handles for 62,2 dollar fatet, vel 50 cent høyere enn ved stengetid i Oslo mandag.

DNB DNB.OL avholder sin årlige kapitalmarkedsdag i London tirsdag og i skrivende stund står ledelsen på talerstolen. I presentasjonsmaterialet som ble publisert noen timer før selve kapitalmarkedsdagen, gjentar banken sine hovedmål.

“Vårt førsteintrykk etter å ha sett igjennom presentasjonsmaterialet er at dete vil gi en relativt begrenset revisjon av våre estimater”, konstaterer Sparebank 1 Markets i en kommentar, men understreker at man først vil konkludere etter at ledelsen har holdt sine presentasjoner.

Meglerhuset Carnegie peker på at dagens oppdatering fra DNB er “mer av det samme” med hovedsakelig uendrede finansielle mål.

“Banken bekrefter veksambisjoner, annonserer noe mer kostnadskutt og oppdaterer som ventet sin guiding på lånetap”, skriver Carnegie og konkluderer med at “vi tviler på at dette vil engasjere store investorer”.

DNB-aksjen er for øyeblikket ned 0,3 prosent til 152,5 kroner aksjen.

Det John Fredriksen-kontrollerte tørrlastselskapet Golden Ocean GOGLT.OL stiger 3,1 prosent til 64,6 kroner aksjen etter å ha overrasket med bedre tall enn ventet for tredje kvartal.

Etter mange tunge kvartaler snudde selskapet endelig til et nettooverskudd på 0,4 millioner dollar i tredje kvartal, markant bedre enn analytikernes ventede understudd på 4,4 millioner dollar.

“Med et stadig bedre underliggende marked, en sterk balanse og en ledelse som er ivrig og åpenbart kompetent til å gjennomføre innvannende oppkjøp og strategisk smarte beslutninger, så gjentar vi vår kjøpsanbefaling”, konstaterer Arctic Securities i en kommentar.

Golden Ocean-aksjen løftes 3,1 prosent til 64,6 kroner så langt tirsdag.

Pareto har tirsdag sendt ut en oppdatering på Komplett Bank hvor meglerhuset anbefaler kjøp samtidig som kursmålet settes til 35 kroner aksjen, nær det dobbelte av det aksjen endte på mandag.

“Etter sterk vekst i Norge, har Komplett Bank akkurat entret det svært profitable finske markedet for forbrukslån. Nå planlegger banken å utvide tilbudet av produkter ytterligere og å gå inn i det svenske markedet i første kvartal 2018, noe som støtter videre vekst og diversifisering”, påpeker Pareto.

Det hører med til historien at Pareto var tilrettelegger i børsnoteringen av Komplett Bank. Aksjen stiger 5,4 prosent til 19,4 kroner ved 14.15-tiden tirsdag.

Det er også verdt å merke seg at OrklaORK.OL melder om enda et oppkjøp i det nordiske markedet tirsdag. Selskapet legger 360 millioner svenske kroner på bordet for å sikre seg Health and Sport Nutrition Group (HSNG).

HSNG driver blant annet netthandlene “Gymgrossisten” og “Bodystore” som selger henholdsvis kosttilskudd og helsekost.

Selger er for øvrig Stockholm-noterte Qliro Group.

(Reporting by Joachim Dagenborg, editing by Terje Solsvik)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer