Gå til hovedinnhold

God vekst tross mye usikkerhet i markedet

Siden sist blogginnlegg 25. Mars har porteføljen fortsatt oppover i takt med hovedindeksen, men har hatt en flat utvikling den siste uken med en moderat oppgang på 0,24 prosent. I samme periode er OSEBX opp 1,22 prosent. Porteføljen har imidlertid gjorte det bedre enn hovedindeksen den siste måneden, hvor man samlet er opp 4,03 prosent mot sistnevnte sine 2,05 prosent.

Det har ikke vært gjort noen endringer i porteføljen. Hovedtyngden av selskapene i porteføljen kan vise til en solid historikk med tanke på generering av frie kontantstrømmer. Nekkar, et investeringsselskap med hovedaktivitet knyttet til skipsheiser, utgjør den største enkeltposten av porteføljen med en andel tilsvarende 9,3 prosent. Datterselskapet Syncrolift beskrives som en «hidden champion» innen skipsheiser til verft med en markedsandel på 75 prosent, hvor 70-80 prosent av kundene er i offentlige sektor, noe som reduserer konjunkturfølsomheten. Videre har de på denne delen av driften EBIDTA marginer på 15-25 prosent og svært lav CAPEX. I tillegg til Syncrolift og det deleide digitaliseringsselskapet Intellilift, jobber Nekkar med å utvikle lukkede merder for oppdrettsnæringen. Selskapet har hatt en svært positiv utvikling gjennom den siste tiden, og er opp 12,29 prosent på månedsbasis.

På et globalt nivå preges markedene fortsatt av mye usikkerhet i forhold til hvordan veksten i økonomien vil utvikle seg fremover, hva FED gjør, vaksinering og størrelsene på handelsunderskudd for å nevne noen av de mest sentrale faktorene. På hjemmebane påpekes det svært høy prising, særlig en del grønne aksjer har «veldig høy verdsettelse», og det trekkes paralleller til IT-boomen i 1999. Fremover blir det spennende å se hvordan markedet utvikler seg. Et interessant tankeeksperiment er hvordan markedet vil kunne reagere på at småsparere selger seg ut etterhvert som samfunnet gjenåpnes og prioriterer å bruke penger på å reise, byturer, restaurantbesøk osv.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer