God start på nyåret

Etter en etterlengtet juleferie er det gledelig å starte året med sterke børsdager. Vi registrerer et svært positivt markedssentiment. Oslo børs klatrer videre til nye høyder, og oljeprisen nærmer seg 70$.

I løpet av den siste perioden har vi redusert vår beholdning i XXL til fordel for flere aksjer i Altai Resources. Ferdigstillingen av reguleringene tilknyttet oljeutvinning i Quebec er rett rundt hjørnet. Her forventer vi ikke særlige endringer i forhold til de opprinnelige bestemmelsene skrevet i utkastet som ble publisert i september.  Altai selv har lenge forholdt seg stille i forbindelse med de pågående lovendringene, men har kommunisert at en oppdatering vil børsmeldes når de ferdige reguleringene er på bordet. Det vil bli interessant å høre hvilke tanker ledelsen selv har om selskapets fremtid. Forhåpentligvis kan vi se en prisøkning når alle kortene ligger på bordet. Reguleringene er forventet publisert i slutten av januar.

Flex LNG tok i perioden levering av sitt første LNG skip. Skipet gikk direkte ut i kontrakt med rater på 60.000$, samt tar leietaker en del av oppstartskostnadene. Med en cash break-even på om lag 40.000, genererer altså selskapet greit med penger, men vi ønsker å se enda bedre betingelser for kommende skip. Det er også gledelig å se at selskapet fikser kontrakt fra første sekund. Selskapet har allerede bidratt med en solid avkastning til porteføljen, men vi forventer at oppturen skal fortsette videre i 2018.

Asetek går også ut av porteføljen etter en vellykket kortsiktig investering, og vi besitter nå en kontantbeholdning på om lag 15%

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer