Gå til hovedinnhold

God sommer!

Halve året er gått, og Oslo Børs er opp rundt 10 prosent. Et godt børsår så langt, men børsen er ikke like «billig» lenger, basert på historisk fundamentaldata. I tillegg bidrar børsuro, som følge av situasjonene i Kina og Hellas, til økt usikkerhet. Jeg pakker snart kofferten og gjør meg klar for en kombinasjon av sommer i Midt-Norge og amalfikysten/Italia. Som langsiktig sparer/investor tenker jeg hovedsakelig å ri igjennom usikkerheten vi opplever, men jeg må innrømme at jeg vurderer å selge meg litt ned og kanskje sette en stop loss eller to for å nyte paraplydrinken, ta fri, slappe av og koble helt av i sommerferien. Følg meg på Shareville, så har du full kontroll på hva som skjer med både min og tusenvis av andre porteføljer fremover.

Hva kan vi si om første halvår med Nordnet-brillene på? Jo, det har vært et veldig veldig bra halvår. Vi har opplevd en rekordhøy kundetilstrømning. De lave rentene og et allment bra børsklima bidrar selvfølgelig positivt, men jeg er sikker på at mye av det vi har gjort det siste året og halvåret også har bidratt positivt. Vi er utrolig glade, stolte og ydmyke over at så mange velger og har tillit til oss.

Superfondet og Shareville lanserte vi riktignok i fjor, og vi har i første halvår sett at mange nye kunder velger oss på grunn av dette. Det siste året har våre kunders sparekapital i fond doblet seg, og det er åpenbart at nye og eksisterende kunder setter pris på at vi tilbyr Norges eneste gratisfond i tillegg til de beste norske og internasjonale fondene. I vår rundet vi over 50 tusen på det sosiale spare- og investeringsnettverket Shareville og det vokser raskt videre. Jeg vil takke alle på Shareville for at dere deltar og åpent deler porteføljer, handler og ikke minst kommentarer. Jeg henter mye inspirasjon og lærer mye av dyktige kunder på Shareville. Jeg er 100 % sikker på at min deltagelse der har bidratt til å gjøre meg til en bedre investor og til å få høyere avkastning på pengene mine.

I første halvår lanserte vi Superlånet – Norges billigste lån! Med sikkerhet i dine aksjer og fond kan du (fra og med august når vi senker rentene) låne til bare 1,99 % rente! Når man kan belåne investeringene sine til så lav rente åpner dette for nye muligheter og nye investeringsstrategier som tidligere ikke har vært lønnsomme! Det enkleste eksemplet er muligheten til å arbitrere på renter. Du kan låne penger hos Nordnet og plassere disse på en høyrentekonto hos Santander eller Komplett Bank og faktisk tjene på det! Det er gøy å utfordre markedet og etablerte nye måter å tilby produkter på. Akkurat slik vi har gjort med Superfondet, Shareville og nå sist ut, med Superlånet.

Vi har også fått en etterlengtet oppfreshing av appene våre i år. Tilbakemeldingene fra kundene har vært veldig positive, og vi har fått mange forslag til hvordan vi kan utvikle disse videre. Når vi nå går inn i sommeren og man er på farten eller på ferie er det viktig å ha enkel tilgang og gode løsninger for aksje- og fondshandel på mobilen.

Kundene våre er selvbetjente og bestemmer selv hvordan de skal plassere pengene sine. De bestemmer selv om de ønsker høy eller lav risiko, gjøre mange eller få handler, kjøpe aksjer, fond eller bare plassere pengene på en sparekonto. Vår viktigste oppgave er å legge til rette for dette via gode digitale tjenester og å dele vårt og våre partneres kunnskap og ekspertise slik at kundene hele tiden kan bli flinkere. Karl Oscar gjør en fantastisk jobb her med sin deltagelse på Shareville, på twitter, og med sine ukentlig videoblogg #markedspuls på youtube.

Nytt av året er #pengepodden, en podcast om penger, sparing og investering, og hvor det er du som setter agendaen. Podcast er en ny kanal og et nytt format som vi utforsker med den hensikt å gi økt innsikt og kunnskap i hvordan man kan plassere pengene sine. Vi skal gjøre 10 pilotepisoder og får vi nok lyttere fortsetter vi også utover høsten. Så liker du det vi gjør med #pengepodden, spre det glade budskap videre!

Vi er, som jeg har vært inne på, en digital nettbutikk for spare- og investeringsprodukter. Allikevel ønsker vi en nær og tett dialog med kundene våre. Det at vi er tilstede i sosiale medier som Twitter, Facebook, YouTube, Shareville og nordnetbloggen er derfor helt avgjørende for å møte kundene våre i hverdagen. Dette er viktig for å kjenne på kundenes tanker, ønsker, og behov.  Vi har hatt et økt fokus på dette det siste halve året, og jeg håper du som kunde faktisk også merker dette. Vi har også på forsommeren etablert kundepaneler slik at vi aktivt kan få kundens stemme inn i arbeidet vi gjør med innovasjon og forretningsutvikling.

Det nye Spare-coach konseptet og Flytteservice er også noe vi nå er stolte av å tilby kundene våre. Vi stiller vår service og ekspertise tilgjengelig for å gjøre det enklere å komme i gang, tilby veiledning og hjelp når du skal plassere pengene dine via tjenestene våre.

Andre ting som har skjedd i første halvår? Jo, vi har flyttet vår derivathandel til Nasdaq OMX, hvor du nå også f.eks kan handle opsjoner med XXL som underliggende og du kan handle ukesopsjoner på Statoil. Vi har opprettet et nytt norsk livforsikringsselskap, Nordnet Livsforsikring AS, og flyttet alle IPA- og Investeringskonto Zero-kunder dit.

Kursing, opplæring og seminarer er noe vi også har satset mer på. Både fysiske og elektronisk via nettet. I første halvår arrangerte vi investorkvelder i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim hvor vi møtte rundt 1200 personer med interesse for sparing og investering. Vi har samtidig holdt nettkurs om blant annet opsjoner, teknisk analyse, shorthandel, tradingprodukter, indeksfond, skatt, i tillegg til nettmøter med Skagen, Carnegie, Alfred berg, Odin, og investorpresentasjoner med Thin Film, NEL og PGS for å nevne noen. Til sammen har vi produsert og lagt ut rundt 50 filmer på vår youtube kanal som tilsammen er sett rundt 24 tusen ganger.  Til høsten skal vi ut på veien igjen, og vi kommer til å fylle kurs- og seminarkalenderen med mye godt innhold for deg som nysgjerrig på å lære mer. Følg med i kurs-, nettmøte og seminar kalenderen vår på nordnet.no.

Alt i alt, en bra børshalvår og et bra og innholdsrikt halvår for Nordnet. Vi håper også det har vært et bra halvår for deg som kunde. Nå tar jeg en liten ferie for å slappe av og samle krefter, før jeg er tilbake i august igjen for å fortsette reisen mot å bli førstevalget for sparing og investering i Norge. Mye er bra, men vi kan hele tiden bli bedre. Har du tips, råd, ønsker eller feedback skriv gjerne en kommentar under. Ha en riktig god sommer alle sammen!

Mvh//Anders

Følg meg gjerne på twitter: @AndersNordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer