Gå til hovedinnhold

God jul og godt nyttår!

Kjære kunder og andre spare- og investeringsinteresserte,

Et fantastisk børsår med ny all-time-high nærmer seg slutten. Vi gleder oss over den positive utviklingen og avkastningen alle som har deltatt i aksjemarkedet har fått. Vårt mål er enkelt. Nemlig at kundene skal lykkes, og se sine penger vokse. Nordnet er her for å gi private sparere og investorer verktøy, kunnskap, informasjon og inspirasjon rundt hvordan de best forvalter pengene sine. Når du ser dine penger vokse og når dine mål – ja da kan vi si at vi har lyktes.

Livet og børsen består av nedturer og oppturer. Heldigvis er det flere oppturer og de varer lengre enn nedturene. I året som har gått har det definitivt vært flere oppturer enn nedturer, også fra et Nordnet perspektiv. Nedturen for vår del var problemene vi opplevde med skatterapporteringen. Vi startet derimot året med en kjempeopptur, nemlig å være første (og fortsatt den eneste?) i Norge som tilbyr kurtasjefri månedssparing i børsnoterte fond. Videre lanserte vi vårt nye Rentetorg. Og dette var viktig for oss! Mange forbinder Nordnet med aksjer og risiko. Sannheten er at vi tilbyr alt fra veldig liten risiko til viking-lotto-risiko. Å tilby produkter og plasseringsmuligheter med og uten risiko er viktig for oss, både fordi folk har forskjellige risikopreferanser, men også fordi man av og til ikke ønsker aksjeeksponering og heller foretrekker risikofrie alternativer (eller noe midt imellom).

Vi ønsker at våre kunder skal lykkes, og ser det som vår oppgave å stille vår kompetanse og vårt nettverk til rådighet. Vi har i løpet av året relansert Ekspertene og Utfordrerne, og har nå 5 kompetente høyskolemiljøer med aksjeinteresse, i tillegg til en portefølje bestående av analytikernes favorittaksjer som åpent forvalter og forklarer sine valg i aksjemarkedet. I løpet av 2013 har vi møtt mellom 2000 og 3000 sparere, investorer, tradere og Private Banking kunder som ønsker å lære mer hvordan man best plasserer pengene sine. Jeg er også svært fornøyd over å ha fått Karl Oscar med på laget. Hans bidrag på nordnetbloggen, YouTube, Twitter og deltakelse på kundeseminarer er noe vi får veldig positive tilbakemeldinger på. Det blir mer av dette i 2014. Vi har også tatt steg på webben innenfor temaet inspirasjon/informasjon ved å nå tilby teknisk analyse fra Investtech. Et nyttig verktøy for å time investeringer, og beslutningsstøtte uansett hvilken type investor du er.

Det har også vært oppturer bak sceneteppet som er mer usynlige for kunder og publikum. For meg og mine kolleger i Oslo har det vært en stor opptur å flytte inn i nye lokaler i Oslo sentrum. En annen milepæl har vært innføringen av et helt nytt CRM system – Microsoft Dynamics. Dette har blitt rullet ut i hele organisasjonen og er en viktig bidragsyter mot raskere, mer effektiv og høyere kvalitet på servicen vi leverer til våre kunder. Vi har også i løpet av året lagt deler av webben vår over i et CMS system, slik at vi raskere kan oppdatere innhold på sidene, uten å gå via IT-avdelingen. Viktige steg for å frigjøre ressurser, slik at vi kan gjøre flere positive og nye ting for kundene våre.

Det er viktig å ikke glemme alle de små oppturene. Forbedringer som er små hver for seg, men som til sammen bidrar til større løft for kundene. To konkrete eksempler på dette det siste året er nye kundeservicesider på web og ny søkefunksjon på nordnet.no.

For Nordnet som konsern er nok den største oppturen i 2013 kåringen av Stockholmsbørsens beste selskap de siste 10 år. Jeg blir stolt over innsatsen til alle kolleger, tidligere kolleger, og kunder som har bidratt til denne suksessen. En stor takk til dere alle.

Slutten på et år er også starten på et nytt. Nordnet har store ambisjoner og vi vil fortsette å gjøre nye og bedre ting for våre kunder også i 2014. Spesielt gleder jeg meg til lanseringen av Shareville, en sosial plattform hvor våre kunder kan dele sine porteføljer og komme i kontakt med hverandre. En revolusjon i forhold til hvordan tradisjonelle banker og meglerhus opererer og tenker. Vi tror på ekspertisen og styrken hos våre kunder. Ved å slippe denne kraften løs er vi sikre på at våre kunder kan gjøre enda bedre investeringer.

Jeg vil avslutningsvis takke alle kunder og medarbeidere for året som har gått, og samtidig si at jeg ser frem mot å fortsette reisen med dere i 2014. Vår ambisjon står sterkere enn noensinne; vi ønsker å gi private sparere og investorer makten, slik at dere kan plassere penger og se disse vokse på deres vilkår. Vi vil forandre hvordan bank- og finansverden fungerer, til fordel for vanlig folk som ønsker, og vil ta makten over pengene sine. Det er et ønske for julen og for fremtiden.

Med ønsker om en god jul og et riktig godt nyttår til dere alle.

//Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
9 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.12.2013 19:43

Nå ønsker vi oss bare trailing stop på NYSE og NASDAQ

Gjest
Gjest
26.12.2013 15:58

Nydelig arbeid med å photoshoppe nisselua inn i bildet. Patetisk.

Gjest
Gjest
25.12.2013 14:31

Fortsatt God Jul Til Anders og Hans Kolleger i Nordnet.Jeg har med interesse merket meg Nyhetene som blir tilbudt i 2014.Jeg synes Nordnet er meget konkurranse-dyktig på alle områder og ser frem til et videre samarbeid de neste årene.Ove J.Aspen Eier Golden Gull Investments Aspen og O.J.Aspen Oil LLC

Gjest
Gjest
24.12.2013 14:57

God jul til Anders og alle i Nordnet . Vi her i Vestfossen gleder oss til å ta fatt på 2014 sammen med dere 🙂

Gjest
Gjest
19.12.2013 11:27

Ønsker en varm og god jul og et godt nyttår for 2014 til dere og

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.12.2013 14:52

Takk takk 🙂

Gjest
Gjest
18.12.2013 21:43

Hei Magnus og takk for meldingen. Ja, Richard gjør en fantastisk jobb. Bloggen hadde ikke vært det samme uten han! Herved en stor takk til Richard også for en flott innsats i 2013 🙂

Gjest
Gjest
17.12.2013 22:14

Stå på Anders – Håper Nordnet fortsetter den gode trenden i 2014!
Synes også det er på sin plass med ros til Richard Paulsen for hans oppdateringer på bloggen, stort sett tre ganger daglig, som inkluderer hans personlige syn på det som skjer i markedet.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.12.2013 14:53

Magnus, jeg svarte visst ikke men kommenterte bare på bloggen. Se mitt svar ovenfor.