Gå til hovedinnhold

Gevinstsikring på Wall Street: Et rush av resultater i vente

I dag presenterer JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup og BlackRock sine resultater for tredje kvartal. Disse forventes å ha innvirkning på dagens børshandel i både Europa og USA.

Disclaimer: Det er viktig å påpeke at denne børskommentaren er ment som generell informasjon, og skal ikke forstås som investeringsråd. Formålet er å gi leseren innsikt i verdensøkonomien og finansmarkedene, for å øke forståelsen og kunnskapen om disse områdene.

Morgenrapport – fredag 13. oktober

  • Vi tror Oslo Børs åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,5, 0,1]%.

Våre spådommer, utarbeidet klokken 07:22 i dag, baserer seg på utviklingen i de globale finansmarkedene etter forrige handelsdag, deriblant S&P 500 futures som er ned 0,4 % siden Oslo Børs stengte torsdag.

Wall Street

  • De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ COMP, DJIA og RUSSELL 2000) falt -1 prosent i snitt i går.
  • Fastenal Co (7,5%), Walgreens Boots Alliance Inc (7%), KLA Corp (3,8%), toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen.
  • Hormel Foods Corp (-9,8%), Lamb Weston Holdings Inc (-8,4%), Eversource Energy (-7,5%), endte på bunn.

Fastenal Co, en stor distributør av industrivarer, gir innsikt i industri- og konstruksjonssektorens helse, mens Hormel Foods Corp, en fremtredende matprodusent kjent for merker som Spam og Skippy, reflekterer forbrukeradferd og detaljhandelstrender.

Etter fire dager med oppgang i rad, valgte mange investorer torsdag å sikre seg gevinster. Dette kom som en reaksjon på ferske makrotall. Inflasjonstallene for september lå litt over markedsforventningene, men kjerneinflasjonen var som forventet.

I dag presenterer JPMorgan, Wells Fargo, Citigroup og BlackRock sine resultater for tredje kvartal. Disse forventes å ha innvirkning på dagens børshandel i både Europa og USA. Som fremtredende aktører i finanssektoren – både i USA og globalt – er det av stor viktighet for investorer å holde øye med disse selskapene.

Asia

  • De største indeksene i Asia (ASX 200, NIKKEI 225, KOSPI, CSI 300, HANG SENG, SENSEX) er ned -1,1 prosent i snitt fredag morgen.

Svake inflasjonstall fra Kina skremte investorene i Asia i natt, mens sterke tall fra USA påvirket de amerikanske og europeiske børsene negativt i går. Svake inflasjonstall fra Kina og sterke fra USA har ført til uro blant investorer globalt.

Mens lav inflasjon i Kina, en dominerende eksportøkonomi, kan antyde svak global etterspørsel, indikerer høy inflasjon i det konsumdrevne USA potensiell økonomisk stramming og renteøkninger. Dette skaper et paradoks der økonomisk svakhet i én region tolkes som et tegn på global usikkerhet, mens overoppheting i en annen gir bekymringer for for rask økonomisk innstramming på lokal skala.

Renter, valuta og råvarer

  • Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 86,64 dollar per fat, ned -0,5 prosent fra torsdagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er ned -0,5 prosent i samme periode.
  • 1 USD koster i skrivende stund; 10,96 NOK, 10,97 SEK, 7,07 DKK og 0,95 EUR, mens 1 EUR koster; 11,6 NOK, 11,57 SEK og 7,46 DKK.
  • Rentekurven i USA er invertert (toårs renten, som står i 5,04 er høyere enn tiårs renten, som står i 4,66).
  • De langsiktige inflasjonsforventningene i USA, målt gjennom 10-Year Breakeven Inflation Rate (T10YIE), ligger på 2,34 prosent, mot Federal Reserve sitt mål på 2 prosent (Kilde: Federal Reserve Bank of St. Louis).

Oljeprisen har svekket seg noe i løpet av det siste halve døgnet. Dette skyldes delvis at EIA (U.S. Energy Information Administration) har senket sine prognoser for oljeetterspørsel og delvis på grunn av gårsdagens inflasjonstall fra USA. EIA spiller en sentral rolle i rapporteringen av energistatistikk og deres prognoser veier tungt i markedet. En nedjustering i EIA’s oljeetterspørselsprognoser kan indikere en forventning om lavere global økonomisk vekst.

Høy inflasjon i USA, som er en av verdens største oljeforbrukere, kan også tyde på at både amerikanske forbrukere og næringsliv kan komme til å redusere sin oljeetterspørsel grunnet svekket kjøpekraft.

Kilde: Rådata (renter, valutakurser, råvarepriser, indekser og aksjekurser) er hentet fra Infront.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer