Etterspurt, nytt, bærekraftig fond – Nordea Global Stars

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

– Vi har sett en sterk økning i etterspørselen etter gode, bærekraftige fond med et globalt fokus. Ikke bare fra våre kunder, men også fra fondsbransjen generelt. I så måte er Nordea Global Stars et etterlengtet tilskudd til våre andre Stars-fond, sier Petter Hermansen, leder i Nordea Funds.

Alle Nordeas aktivt forvaltede fond følger svært spesifikke standarder for hvordan vi skal investere pengene for andelseierne i Nordeas verdipapirfond. For eksempel å unnlate å investere i selskaper som produserer biologiske og kjemiske våpen, antipersonellminer, klasebomber og / eller kjernefysiske våpen.

Men Nordea ønsker ikke bare å utelate selskaper som ikke oppfyller kravene. I Nordeas Stars fond arbeider porteføljeforvalterne tett opp mot Nordeas avdeling for ansvarlige investeringer for å velge selskaper som gjør en ekstra innsats for å fremstå bærekraftige.

– Vi gjør ikke dette bare for miljøet og lokalbefolkningen, men også for våre investorer. For vi tror at selskaper som arbeider aktivt med sin holdning til miljø, menneskerettigheter og arbeidstakerrettigheter utsetter selskapet sitt for mindre risiko, forklarer Petter Hermansen.

Petter Hermansen
Leder i Nordea Funds, Norge

Global og ansvarlig investering

Inntil nylig bestod Nordea Stars-familien av Nordea Emerging Stars og Nordea Nordic Stars. Nå har vi også  Nordea Global Stars tilgjenglig for våre norske kunder.

Felles for de tre fondene er at de utelukkende investerer i selskaper som både er økonomisk sunne, og utmerker seg på måten de håndterer saker som omhandler miljø, menneskerettigheter, arbeidstakerrettigheter og forretningsetikk, såkalte ESG-faktorer. Vi tror at fremtidens vinnere i en verden med minskende ressurser og stadig høyere krav til bærekraft, er å finne blant selskaper som tar dette på alvor.

– Nordea Global Stars er som navnet tilsier et globalt aksjefond. Det vil si at sparing i dette fondet på mange måter kan være den viktigste investeringen du gjør, sier Petter Hermansen. Du behøver ikke å gjøre kompromisser med hensyn til risikospredning, potensiell avkastning, eller bærekraft.

Ønsker å forbli i Europa-toppen

Det internasjonale magasinet Capital Finance International (CFI) har tre år på rad kåret Nordea Asset Management som den beste i Europa til å prioritere og håndheve ansvarlige investeringer, altså ESG faktorer i sine investeringsmodeller.

– Vi er, og ønsker fortsatt å være, “best in class”, når det handler om å ta en aktiv eierskapsrolle, og påvirke de selskapene vi investerer i til å ta samfunnsansvar. Vi mener at dette er den beste måten å skape god risikojustert avkastning til andelseiere på, fastslår Petter Hermansen.

Les mer om fondet her

I Nordea Fondsmagasinet kan du lese mer om fond og sparing

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer