Gå til hovedinnhold

Full gass i aksjefond, men ligger unna Norge

Det spås en snarlig korreksjon i aksjemarkedet, men fondssparerne skvetter ikke av den grunn. Det er full gass inn i aksjefond, men olje- og gassrike Norgefond ligger fondssparerne unna, viser mars statistikken.

Fra flere hold spås det en korreksjon i aksjemarkedet i nær fremtid. Samtidig som de private aksjesparerne i Nordnet har trukket i bremsen og solgt seg ut av aksjer, har fondssparerne fortsatt å tanke opp med aksjefond i mars. Aksjefond utgjorde hele 80 prosent av alle fondskjøp. Totalt ble det nettokjøpt fond for 50 millioner kroner.

Fondssparere er tradisjonelt mindre skvetne og mer langsiktige med sparingen sin enn de som sparer i enkeltaksjer. Vi ser også at det fremdeles er store andeler rentefond i fondssparernes porteføljer og en del av disse rentefondene byttes nå ut med aksjefond. Til tross for mulig korreksjon på kort sikt, er sparerne altså mer optimistiske på lengre sikt.

Statistikken viser at det er fond med nedslagsfelt utenfor Norges grenser som var mest populært å kjøpe i mars måned, hovedsakelig globale fond.

På grunn av spekulasjonene rundt en korreksjon i markedet, vet sparerne av erfaring at svingningene på Oslo Børs er større enn i mange andre markeder og at nedsiden i norske fond blir større enn i globale fond ved en eventuell korreksjon. Derfor valgte mange heller å kjøpe noen andeler i bredere globale fond sist måned.

Mest kjøpte og solgte fond i mars:

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer