FoU: Signaler fra rektangelformasjoner

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Rektangelformasjoner

Et viktig område innen teknisk analyse er identifikasjon av geometriske kursformasjoner i aksjekursen. Tanken er at disse beskriver den psykologiske tilstanden i markedet, og dermed indikerer den videre retningen på kursen. Rektangelformasjoner er en type av slike formasjoner.

Disse gjenspeiler at investorene er usikre med hensyn til den videre retningen for en aksje. Kursen blir gående sidelengs mellom et støttenivå og et motstandsnivå. Når vi får et brudd opp gjenspeiler det at investorene har blitt mer optimistiske. I følge teknisk analyseteori skal kursen da stige minst like mye som rektangelet er høyt, se figuren.

recBuyB_NOR

Identifikasjon

Investtech har utviklet matematiske algoritmer for identifikasjon av rektangelformasjoner i aksjekurser. Disse plottes inn i de tekniske analysegrafene og presenteres daglig oppdatert til Investtechs abonnenter.

Statistikk

Vi har gjort en undersøkelse av kursutviklingen i forbindelse med signaler fra rektangelformasjoner. Undersøkelsen ser på alle aksjer som har vært notert på Oslo Børs i tidsrommet 1996 til 2014, også selskaper som senere er kjøpt opp, har gått konkurs eller er avnotert av andre årsaker.

Vi ser at kjøpssignaler fra rektangelformasjoner identifisert på Investtechs charts historisk har gitt en god kursoppgang de etterfølgende månedene, og i snitt steget cirka seks prosent på tre måneder. Dette er betydelig bedre enn referanseindeksen, som har steget drøyt tre prosent i samme periode.
Salgssignaler har gitt kursfall de første ukene etter signalene, og betydelig svakere utvikling enn referanseindeksen de neste månedene.

Les hele rapporten her og se videopresentasjon av undersøkelsen>>

webTV_webinar2_400

 

Prøv analysene gratis i 14 dager>>

Det understrekes at resultatene er foreløpige. Vi vil gjøre nærmere undersøkelser og skrive en mer detaljert rapport senere.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer