Første trekk

Vi har nå tatt vårt første trekk i konkurransen i form av en plassering av 20 % av kapitalen i et globalt indeksfond. 

Indeksfond er i motsetning til aktive fond ikke forvaltet for å slå indeksen, men for å kopiere indeksens avkastning. DNBs globale indeksfond har over 1000 selskaper, noe som eliminerer all business risk, slik at vi kun sitter igjen med market risk. Samtidig sparer man som investor kostnader ved at forvaltningsavgiften generelt sett er mye lavere i denne typen fond.

Ideen bak å gå inn i et indeksfond henger sammen med at vi mener enhver privatperson som sparer i aksjer er tjent med å ha en del av porteføljen plassert i et indeksfond. Slik vil man kunne ta del i verdiskapningen som foregår på tvers av landegrenser og markeder, til minst mulig risiko.

Vi vil utover konkurransen gå inn i både norske og internasjonale selskaper, og også utnytte muligheten til å gå inn i obligasjonsfond. Utover konkurransen vil vi også forsøke å speile mottoet vårt, “Its far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price” gjennom våre handler.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer