Første måned med kursfall siden juni

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Hovedindeksen falt 1,3 prosent i november, og vi fikk den første måneden med kursfall siden juni.

Telenor bremset kursfallet mest. Børsens nest største selskap steg 7,4 prosent i løpet av november og sluttet måneden på historisk toppnotering. Energiaksjer hadde også en god måned. Hjulpet av en høyere oljepris steg Børsens største sektor med 1,1 prosent.
Materialer var den svakeste sektoren. Norsk Hydro falt 10,5 prosent i november, og trakk Materialerindeksen ned 7,8 prosent. Kursfall for sjømataksjer var med å sende Konsumvarerindeksen ned 3,5 prosent, mens Finansindeksen falt 3,3 prosent.

Hittil i år har Hovedindeksen steget 16,5 prosent. Telekom har vært den klart sterkeste sektoren med en oppgang på 51,9 prosent for Telekomindeksen og 52,2 prosent for Telenor. Finansindeksen og Materialerindeksen har steget med henholdsvis 24,0 og 23,7 prosent hittil i år.

Novemberomsetningen var årets høyeste. I gjennomsnitt ble det handlet aksjer for 5,1 milliarder kroner fordelt på 110.700 handler i november. Det er 20 prosent høyere enn november i fjor. Hittil i år er den daglig snittomsetningen på 4,4 milliarder kroner og 100.600 handler.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer