Gå til hovedinnhold

Før helgen

Først uken etter samtlige aktører er ferdig med ferie bød på mye volatilitet. De samme uromomentene går igjen i markedet + en del naturkrefter, og dette er ikke nok til å avspore festen, noe bildet over illustrerer godt. Bjørnene er fortsatt i passasjersetet og vil nok forbli der til den geopolitiske uroen kulminerer eller en annen sort svane dukker opp.

Resten av ettermiddagen byr på Baker Hughes Rig Count, samt CPI og PPI fra Kina.

Draghi tok den enkle avgjørelsen og lar markedet vente litt lengre. Det ble tydeligvis diskutert flere alternativer, blant annet å skalere ned QE til €40mrd eller €20mrd fra dagens €60mrd/mnd. Forlengelse av programmet med 6 eller 9mnd er også på bordet. Endelig avgjørelse vil ved all sannsynlighet bli offentliggjort på møtet i oktober.

24 september er det valg i Tyskland, noe prisen på å sikre nedsiden av den tyske Dax indeksen reflekterer.

Tyskland har også forbigått Norge som landet i verden med minst sannsynlighet for mislighold av statsgjelden de neste 5 årene. For de som ikke hadde 3 år med tysk på ungdomsskolen eller Google Translate, så er sannsynligheten for mislighold til venstre og gjeldsgrad til høyre.

Som om orkanene Harvey, Irma og Jose ikke var nok, så kom det et stort jordskjelv i Mexico, 8 på richterskala.
Tsunamivarsel er sendt ut, men det skal ikke være nevneverdig med oljeinstallasjoner som er affektert av hverken jordskjelvet eller tsunamivarselet da dette skjer på Stillehavs siden.

Oljeeksporten fra USA falt kraftig etter nedstengning av produksjon, blandt annet på Eagle Ford feltet. Statoil melder at de vil være tilbake til full produksjon der allerede til helgen. Irma er nå på full fart mot Florida og Miami, en region som utelukkende konsumerer olje, og ikke produserer. Opptick i olje skal nok selges den kommende uken. Ett hederlig unntak er hvis ryktene er sanne, og Nord Korea tester en ny rakett natt til imorgen.

DNO kommer seg inn i Baeshiqa lisensen til Exxon Mobile i Kurdistan, og er med det den mest aktive operatøren i Kurdistan.DNO produserer godt over 100k/bpd og har en god pipeline med letebrønner på spennende felt fremover.

IS er stort sett helt drevet ut av området, og regjeringen både i Kurdistan og Irak ser fult ut til å støtte selskapet. Ikke uten grunn at aksjen er tilbake på nivåer vi ikke har sett siden starten av 2015.

CIC solgte seg ned i det kanadiske kobber selskapet mens kobberprisen var på 3års høy, nå har vi sett en jevn nedgang siste 2 dagene, men nedgangen har vært litt dempet grunnet fallet i USD. Volumet på nedsiden er mer tydelig idag, hvor frykten for at kinesisk etterspørsel er overvurdert kryper sakte inn hos noen aktører.

Mining indeksen til Bloomberg viser dog ikke veldig mye svakhet

Ha en god helg!

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer