Fondssparere tror på videre børsfest

Våre privatkunder nettokjøpte fond for over 133 millioner kroner i september. Norske aksjefond samt teknologifond er fortsatt favoritt blant kundene.

Vår fondsstatstikk for september viser at kundene nettokjøpte aksjefond for 118 millioner kroner, kombinasjonsfond for over 12 millioner og rentefond for 3 millioner- til sammen 133 millioner.

Til tross for rekordstemning på verdens børser, kombinert med økende råvarepriser fortsetter våre fondssparerne og holde seg til sin strategi. Med unntak av februar og mars, hvor usikkerheten rådet på verdens børser, har kundene jevnt over hamstret aksjefond.

–  Med «all-time-high» stemning på verdens børser, samt en underliggende positivitet i verdensøkonomien, gjør man rett i kjøpe aksjefond. Dette er våre kunder bevisst på, og fortsetter å delta i oppturen gjennom aksjefond.

På generelt grunnlag er det vanskelig å «time» markedsbevegelser, så den gemene langsiktige sparer er tjent med å delta i markedet over tid snarere enn å vekte seg opp eller ned i tråd med markedsbevegelsene.

–  Som en langsiktig deltaker i aksjemarkedet, er man ikke tjent med å selge når kursene peker nedover og kjøpe når kursene stiger, man bør heller se over kortsiktige svingninger og bruke tiden som din beste ressurs i aksjemarkedet.

Børsene i Norge og USA er blant dem som har hatt best kursutvikling i år, med henholdsvis en oppgang på 16 og ni prosent. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen i USA har steget med over 19 % hittil i år. Til sammenligning har verdensindeksen (MSCI-World) steget med 5 % poeng.

–  Med den siste tids kraftige oppgang i oljeprisen ser vi at våre kunder kjøper fond som har eksponering mot olje og energisektoren. Dette favoriserer norske aksjefond, som har en stor overvekt av disse aksjene. Utsiktene til videre økning i oljeprisen, samt god vekst i norsk økonomi, gjør at kundene fortsatt er positive til Oslo Børs.

Fondsstatistikk:

Topp 10 nettokjøpte fond i september
 Nordnet Superfondet Norge
Alfred Berg Gambak
DNB Teknologi
Storebrand Global Multifactor
KLP AksjeGlobal Indeks V
Forte Kreditt
Arctic Nordic Equities A
Forte Trønder
Landkreditt Utbytte
DNB Health Care
Topp 10 nettosolgte fond i september:
KLP Kredittobligasjon
Delphi Nordic
Skagen Kon-Tiki
Skagen Global
Skagen Vekst
Handelsbanken Vekstmarked Tema A1
UBS (Lux) EF China Oppo(USD) P USD
Handelsbanken Europafond Index (A1 NOK)
Storebrand Høyrente
KLP Obligasjon 5 år

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer