Gå til hovedinnhold

Fondssparere med varme følelser for Thailand

Ikke bare er Thailand en favorittdestinasjon for ferierende nordmenn, nå investerer mange sparepenger i ferieparadiset, viser statistikk fra Nordnet.

Thailand er i ferd med å gjenreise seg etter at landet i 2011 opplevde den verste flommen på over 50 år. Flommen rammet spesielt den eksportorienterte industriproduksjonen og førte til at veksten i landet ble nullet ut. Myndighetene i landet er svært vennligstilt ovenfor nye initiativ og ny industri, noe som har gjort at utenlandske investorer har investert betydelige midler i landet og det forventes derfor en god vekst framover. For 2012 lå veksten på et sted mellom 5-7 prosent. Den positive utviklingen i Thailand har medført at Thailandfond har hatt en god utvikling over den siste tiden og tiltrukket seg sparemidler fra nordmenn.

Det ene kinesiske tegnet for krise, betyr også mulighet og det er kanskje nettopp på grunn av flomkatastrofen at de private sparerne har sett muligheter i Thailand. Avkastningen i fondene som investerer i Thailand har vært på mellom 30 til 40 prosent siste år og veksten fremover ser positiv ut. Likevel skal man ta innover seg at det er betydelig risiko med å investere i dette landet og man bør anse denne typen fond som krydder i porteføljen.

Selv om det medfører høy risiko er jeg positiv til at private sparere også benytter seg av fond som investerer i fremvoksende økonomier som Thailand. At folk er ser muligheter som det de har gjort med Thailand nå, betyr at man tar aktive valg med sparingen sin for å få litt bedre avkastning. Dersom man gjør litt undersøkelser og interesserer seg for hvordan sparepengene plasseres og ikke bare lar de stå i samme sparing uten tilsyn, vil man over tid også oppnå bedre avkastning. Kort sagt; med litt mer kunnskap og interesse, får du sannynligvis litt bedre avkastning.

De mest kjøpte og solgte fondene i februar:

Mvh

Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer