Gå til hovedinnhold

Fondsoppdatering: USA preget måneden

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Hittil i år ligger aksjefondene SKAGEN Focus, SKAGEN m2 og SKAGEN Vekst et godt stykke foran sine indekser, mens SKAGEN Kon-Tiki og SKAGEN Global ligger litt bak (per 31.10.2016).

På samme måte som etter sommerens folkeavstemning i Storbritannia står porteføljeforvalterne klare til å dra nytte av den kortsiktige volatiliteten som kan oppstå i kjølvannet av det amerikanske valget.

Les mer og se video om utviklingen i fondene (skagenfondene.no)

– Muligheter etter amerikansk valgoverraskelse

Valgresultatet har sendt alt fra amerikanske dollar til det japanske aksjemarkedet nedover. En av de få aktivaklassene som steg dagen etter valget er gull, som vanligvis brukes som sikkerhet i urolige tider.

– Nå er det viktig å holde hodet kaldt og fokusere på langsiktig verdibasert selskapsplukking, sier investeringsdirektør Alexandra Morris. Den nåværende situasjonen skaper muligheter, mener hun.

Med Hillary Clinton som president ville det meste av det politiske løpet framover være kjent. Det er mer uklart hvilken politikk Donald Trump vil føre for verdens største økonomi. I SKAGEN forventer vi derfor at markedsuroligheten kan fortsette i noe tid – i det minste til det blir klart hva Donald Trump som president vil bety for verdenshandel og den globale sikkerhetssituasjonen.

– Markedet liker ikke usikkerhet og vil reagere med svingninger.

Nyttårskonferanse-deltager Pippa Malmgren: Forutså at Trump ville bli valgt 10 måneder før valget

Rapport fra aksjefondene:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer