Fondskunder posisjonerer seg for en korreksjon

Aksjemarkedene steg igjen i juni, men negativ utvikling i handelskrigen skremte våre fondskunder.

Nordnets privatkunder nettosolgte fond for 67 millioner kroner i juni. Aksjefond ble solgt for 94 millioner, mens rentefond ble kjøpt for 23 millioner og kombinasjonsfond ble kjøpt for 4 millioner.

Det virker som om våre fondskunder posisjonerer seg for en korreksjon. Både i mai og juni har Nordnetkundene solgt mer aksjefond enn de har kjøpt.

Mange aksjeeksperter har understreket paradokset ved at børsene er nær all time high, mens nyhetsbildet preges av negative hendelser om handelskrig og lavere økonomisk vekst.

Etter en tung mai-måned på børsene, steg kursene igjen i juni. Verdensindeksen steg ca 4 prosent i sommermåneden, og er opp sterke 15 % hittil i år. Oslo Børs steg knappe 2 prosent i juni, og er opp ca 8 prosent i år.

G20-møtet er viktig

Utfallet av helgens G20-møte er viktig for aksjemarkedets videre utvikling.

Handelskrigen truer global vekst. Resulterer møtene i fremskritt i forhandlingene mellom USA og Kina, vil trolig aksjemarkedet reagere positivt. Hvis det derimot ikke kommer noe ut av G20-møtet i Japan, kan det bidra til nye børsfall.

Indeksfond på kjøpstoppen

6 av 10 fond på ti-på-topp-listen over de mest kjøpte fondene i juni er indeksfond. Resten er aktive fond med god historikk, samt et absoluttfond.

Vi merker økende interesse for indeksfond. Disse fondene sikrer deg markedets avkastning til en lav pris.

 

MEST KJØPTE FOND MEST SOLGTE FOND
KLP AKSJE GLOBAL INDEKS IV HOLBERG KREDITT
DNB TEKNOLOGI STOREBRAND GLOBAL MULTIFAKTOR VALUTASIKRET
ALFRED BERG GAMBAK DELPHI N NORDIC
NORDNET SUPERFONDET NORGE SKAGEN FOCUS
STOREBRAND VEKST DELPHI N EUROPE
DNB GLOBAL EMERGING MARKETS INDEKS SKAGEN KONTIKI
STOREBRAND N INDEKS ALLE MARKEDER SKAGEN VEKST
KLP AKSJE VERDEN INDEKS SCHRODER ISF JAPANESE OPPORTUNITIES
KLP AKSJEFREMVOKSENDE MARKEDER II PARETO PARETO INVESTMENT FUND
SISSENER CANOPUS JPMORGAN CHINA FUND

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer