Gå til hovedinnhold

Fondskundene er tilbake på kjøper’n

Etter et kraftig nedsalg i den røde oktobermåneden, er våre fondskunder tilbake på kjøper’n i november. Dette tyder på at fondskundene ikke tror vi står foran en langvarig nedtur på verdens børser.

Børshøsten har vært negativ, men våre fondskunder er ikke «langskremt». I oktober var nettosalget av aksjefond 95 millioner. I november var nettokjøpet av aksjefond nesten like høyt – 83 millioner – i november. Det tyder på at fondskundene tror på oppgang.

Nordnets privatkunder nettotegnet fond for 106 millioner kroner i november. Aksjefond ble kjøpt for 83 millioner, rentefond for 17 millioner og kombinasjonsfond for 10 millioner.

Oslo Børs er av få børser i pluss i 2018

På Oslo Børs fortsatte nedgangen i november, med et fall på 2-3 prosent, mye på grunn av fallende oljepris. Verdensindeksen steg med rundt 1 prosent (målt i dollar), med USA som den sterkeste børsregionen.

Tross det relativt kraftige fallet på Oslo Børs de to siste månedene, er vår hjemlige børs en av ganske få børser i verden som ligger på plussiden hittil i år, med en oppgang på rundt 6 prosent ved inngangen til desember. Verdensindeksen er ned rundt 3 prosent siden årsskiftet, og Europa er ned ca 10 prosent.

Økt interesse for rentefond

4 av 10 fond på listen over de mest kjøpte fondene i november er rentefond.

Det er ikke overraskende at rentefond har økt i popularitet. I høst har fondskunder igjen fått kjenne på risikoen i aksjemarkedet – en risiko en del kunder synes å ha glemt etter den unormalt stabile børsoppgangen de siste årene. I turbulente tider strømmer normalt en del kapital fra aksjefond til rentefond.

Topp 10 nettokjøpte fond i november: Topp 10 nettosolgte fond i november:
Nordnet Superfondet Norge Delphi Nordic
KLP FRN Holberg Kreditt
Fondsfinans Kreditt Handelsbanken Nordiske SMB
Landkreditt Høyrente FORTE Norge
Alfred Berg Nordic Gambak Pareto Investment Fund
DNB Teknologi FORTE Obligasjon
KLP AksjeGlobal Indeks Arctic Nordic Equities
DNB Global Indeks FORTE Kreditt
DNB Health Care SKAGEN Kon-Tiki
Landkreditt Extra Nordea 1 – Nordic Equity Small Cp

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer