Gå til hovedinnhold

Fondsfinans Utbytte tilgjengelig på Nordnet

Nå kan du investere i vårt nye aksjefond; Fondsfinans Utbytte her på Nordnet. Velkommen med på reisen!

Nå kan du investere i vårt nye aksjefond; Fondsfinans Utbytte her på Nordnet. Velkommen med på reisen!

Aksjefondet vil hovedsakelig investere i kvalitetsselskaper med høy kapitalavkastning, solid balanse og et godt langsiktig potensial til å utbetale utbytte.

Fondsfinans Utbytte passer langsiktige investorer som søker eksponering mot det norske aksjemarkedet, og verdsetter de defensive egenskapene som kvalitet- og utbyttefaktorene representerer

Les også: “Hvor stor andel bør utbyttefond utgjøre i en portefølje?”

Vi setter tøffe kvaliteteskrav

Vi ønsker at selskapene iFondsfinans Utbytteskal oppfylle følgende kriterier:

 1. Høy kapitalavkastning
  Kapitalavkastningen på selskapenes investeringer i driftsmidler kan sammenlignes med renten på en bankkonto. På lang sikt har kapitalavkastningen stor betydning for verdiutviklingen til selskapene
 2. Robust konkurransefortrinn
  Vi ønsker at selskapene skal ha robuste konkurransefortrinn, ettersom dette øker sannsynligheten for at den høye kapitalavkastningen er opprettholdbar.
 3. Solid balanse
  En solid balanse øker den operasjonelle fleksibiliteten og reduserer risikoen for en konkurs eller en emisjon på lave kurser.
 4. Godt langsiktig potensial til å betale utbytte
  Vi foretrekker selskaper med et moderat og opprettholdbart utbytte, fremfor selskaper med et veldig høyt utbytte som ikke er opprettholdbart.
 5. Dyktig styre og ledelse som eier aksjer i selskapet
  Vi er overbevist om at styret og ledelsen kan ha stor påvirkning på verdiutviklingen til selskapene.

Hvorfor velge et utbyttefond?

Et utbyttefond ansees ofte som en defensiv investering. Det vil si at utviklingen tenderer til å være bedre i perioder med svakere aksjemarkeder, men henge noe etter i sterke aksjemarkeder.

De siste 40 årene har kvalitets- og utbytteaksjer både gitt høyere avkastning og lavere kurssvingninger enn markedet. Vi mener at mange kvalitetselskaper fortsatt er underpriset og kan gi en god risikojustert avkastning også fremover.

Eksponering for utbyttefond fondsfinans utbytte

Kilde: MSCI

 1. Mulighet for meravkastning, og mindre svingninger
  Utbyttebetalende selskaper har historisk vist seg å levere noe bedre avkastning enn markedet generelt, med mindre svingninger.*
 2. Aktiv forvaltning slår indeksen i Norge
  Fondsfinans Utbytte er et aktivt forvaltet aksjefond. En undersøkelse fra Forbrukerrådet viste at aktive forvaltere har gjort det godt i det norske markedet og slått indeksen over tid.**
 3. Spisskompetanse på norske aksjer
  Med vårt norske aksjefond Fondsfinans Norge har vi over tid bevist at vår forvaltningsstrategi evner å gi god meravkastning i det norske markedet. ***
 4. 1,2% årlig forvaltningshonorar gjør fondet konkurransedyktig innen kategorien

Se Harald Berge presentere fondet her (må sees med lyd) – (tid: 16 minutter)

*Kilde: MSCI
**Kilde: Velge aktive aksjefond eller indeksfond? –20 års analyse –Forbrukerrådet 13.02.2018
***Kilde: Morningstar. Siden oppstart (31.12.2002-31.08.2019) har fondet gitt 15,2% årlig avkastning sammenlignet med indeksen som har gitt 12,8%.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer