Gå til hovedinnhold

Mitt bibliotek av interessante kvalitetsselskaper

En av de største utfordringene som investor er å finne tilstrekkelig antall investeringsidéer. Det er vanskelig. Det tar tid og de aller fleste idéene jeg kommer over har enten ikke tilstrekkelig kvalitet eller er ting jeg ikke riktig forstår. Mye av det jeg ser på og vurderer er også for dyrt.

I helgen har jeg sett på Omnicom. Det er et av de største reklamebyråene i verden. Og reklamebransjen er en fantastisk bransje, fordi de trenger lite kapital og marginene er stabile. Jeg kunne gjerne eid Omnicom, men ser ikke helt hvilke selskaper  i min nåværende portefølje som jeg kan bytte ut med Omnicom.

Selskapet skal også passe inn i miksen med de andre selskapene i porteføljen. Per dags dato opplever jeg at finans er billig og derfor utgjør finans, gjennom Cullen/Frost og Prosperity Bancshares halvparten av min portefølje. Det er jeg komfortabel med, og jeg ser ikke at Omnicom kan utkonkurrere disse på 3-5 års sikt.

Omnicom ser interessant ut, men det må skje noen endringer i prisingen av Omnicom (må bli billigere) eller med de andre selskapene i porteføljen for at jeg skal vurdere selskapet. Vi får se. Selskapet er i hvert fall lagt i mitt bibliotek av investeringskandidater.

Uansett, her noen kvalitetsselskaper som burde fatte din interesse, som ligger i mitt bibliotek av investeringsidéer:

 • Bahnhof
 • Betsson
 • Unibet
 • Kopparbergs Bryggeri
 • Protector Forsikring
 • Gjensidige Forsikring
 • Medistim
 • Ekornes
 • Omnicom
 • Prosperity Bancshares
 • Cullen/Frost Bankers
 • BOK Financials
 • Fossil
 • Movado
 • Swatch
 • Hunter-Douglas
 • Babcock & Wilcox Enterprises
 • BWX Technologies
 • Progressive
 • Americas Car-Mart
 • Village Supermarket
 • Ark Restaurants
 • Home Serve
 • John Wiley & Sons

Dette er en liste bestående av 24 selskaper som har over gjennomsnittlig kvalitet. Jeg har ikke utelukket selskaper selv om jeg synes de er for dyre, men dette er mitt bibliotek av interessante selskaper.

Her burde det i hvert fall finnes noen interessante investeringsidéer for noen og enhver, uavhengig av interesser.

VIKTIG: Har du noen selskaper, gjerne i Norge, Danmark eller Sverige, som har 10 år med profitabilitet som du mener har kvalitet, så gi meg gjerne et tips. Da skal jeg se på det og se om det ender opp som en analyse. 

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
18 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.06.2016 21:04

Jeg leser innleggene dine med stor interesse! Begynte å følge med på aksjer for et halvt år siden ca, skal ha ca 75% i fond, men tenkte også å ha noe i enkeltaksjer. Veldig lærerikt å lese om prosessen du bruker, spesielt om prising av selskaper. Hva tenker du om å bruke teknisk analyse for å sile ut/peke på selskaper som vurderes positivt av markedet, og da bygge ut biblioteket ditt. Gjerne også selskaper med lite votalitet. Jeg så på grafene for siste året på Oslo Børs, og fant følgende selskaper. Har luket ut oppdrettsselskapene, og en del andre. AF… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
14.06.2016 22:14

Hei Erling. Takk for hyggelig tilbakemelding og at du finner interesse i innleggene mine. Jeg skal være ærlig med deg, jeg kan ingenting om teknisk analyse. Det er mulig det har noe for seg, men jeg har aldri brukt det og vet ikke hvordan du kan dra nytte av det. Så da skal jeg spare deg for et dårlig råd på den fronten. Her ville jeg hørt med noen som benytter seg av teknisk analyse og kan det. Jeg er en hardcore valueinvestor, så her er det bare fundamentale data som gjelder. Dog er det flere interessante selskaper i den… Les mer »

Gjest
Gjest
27.04.2016 22:10

Hei! Setter stor pris på innleggene dine! Har så vist sett på Borregaard, som ser litt interessant ut, men har ikke fått sett over regnskapene ordentlig enda, men syns det ser lovende ut.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.04.2016 20:08

Hei Nicolai og takk for hyggelig melding.

Ja, Borregaard er nok verdt å se på. Selskapet ble jo utfisjonert fra Orkla, og slike splitter kan ofte by på gode deals og tilby gode investeringsideer.

Har ikke sett noe nærmere på det, men har notert med selskapet.

Takk for innspill.

– Robin

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
30.04.2016 11:54

Hei Igjen, regner med du gjør investeringene dine som privatperson. har du vurdert å opprette et Investering/holding selskap? I og med du er langsiktig og etter hvert som verdiene øker er det vel lønnsomt skattemessig med tanke på salg og utbytte o.l?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
30.04.2016 17:50

Hei.

Jeg gjør investeringene som privatperson. Foreløpig er dette mest lønnsomt.

For det første så har jeg mange amerikanske aksjer. Derfor holder jeg disse privat gjennom investeringskonto. Det lønner seg ikke å ha disse i AS eller holdingselskap, da man ville blitt dobbelbeskattet.

For det andre så fungerer det veldig godt å ha norske selskaper på investeringskontonto.

På sikt, så kunne det vært interessant med AS/ holdingselskap.

Gjest
Gjest
27.04.2016 21:15

Hvor er kopparbergs listet? Kan ikke finne den noe sted

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.04.2016 20:05

Hei Trond.

Kopparbergs er listet her, se utdrag fra hjemmesiden:

“Kopparbergs Bryggeri AB listades 1999 på Göteborgs OTC-lista som sedermera togs över av NGM Nordic MTF. Totala antalet aktier uppgår i 20 609 068 aktier.”

Gjest
Gjest
26.04.2016 09:53

Hei!

Er Nextgentel et selskap du kunne sett nærmere på?
De hadde et underskudd for ti år siden, så den må kanskje vente ett år? 🙂
En aksje med forholdsvis lite handel og kursen har falt siste året etter at utbytter ble satt på vent etter et oppkjøp.
Vil tro dette kan være en spennde aksje når egenkapitalen er oppe på et ok nivå igjen og utbyttene kommer tilbake?
Spennende å følge blogginnleggene dine!

Mvh.
Frank

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
26.04.2016 19:01

Hei og takk for tips angående Nextgentel. Det at de hadde underskudd for 10 år siden utelukker ikke en investering, faktisk. Jeg har jo analysert og sett på Protector Forsikring. De hadde tap 2/9 år over de siste 9-årsperioden. Men dette skyldes tap på grunn av finansinntekter. Jeg løste dette ved å ta ned vurderingsmultiplen for selskapet. Derfor kan Nextgentel være interessant selv om de har tapt penger 1/10 år. Men det vil være viktig å finne årsaken til dette. Ut fra det du forteller kan Nexgentel være et selskap jeg kan kikke mer på. Spørsmålet er om det har… Les mer »

Gjest
Gjest
25.04.2016 22:41

Hei Robin! Har du sett noe på Bonheur tidligere? De virker solide og prisen virker attraktiv nå.
Fortsett den gode jobben!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
26.04.2016 19:40

Hei Christian. Takk for tilbakemelding og takk for innspill. Jeg har eid Bonheur. Min snittkurs var 160 kroner og jeg akkumulerte de i løpet av våren 2010. Solgte de to år senere, i 2012, med tap på 128 kroner. De så billige ut og ser enda billigere ut nå. Bonheur var, og er muligens også fortsatt en valuetrap? Jeg er glad jeg solgte. Jeg opplever selskapet for vanskelig å forstå og har lagt det i bunken med “too hard”. For meg er ikke dette et selskap som nå burde eies langsiktig. Fordi kvaliteten ikke er tilstrekkelig god nok i mine… Les mer »

Gjest
Gjest
25.04.2016 08:50

Fint innlegg. Jeg synes Yara ser bra ut de siste 10 årene. Forholdsvis stabil inntjening, bra vekst i omsetning og ikke minst, de driver i en spennende bransje. Har du sett på de ?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
25.04.2016 22:13

Hei t-brix. Takk for hyggelig tilbakemelding. Takk for innspill angående Yara. Jeg har ikke personlig sett på selskapet, men har en kamerat som så på de. Vi diskuterte det. Min innvending er om de er for avhengig av råvareprisen? Jeg er i utgangspunktet skeptisk til sykliske bransjer. Og hvordan utvikler Urea-prisene seg over de økonomiske svingningene? Dette gjør meg litt skeptisk og at jeg ikke er fullt så interessert, men jeg kjenner ikke selskapet, så jeg vet ikke. Det er ikke det at en skal unngå slike selskaper. Men det krever at en er mer forsiktig både i sine verdivurderinger… Les mer »

Gjest
Gjest
25.04.2016 08:28

Hei og takk for nok et bra blogginnlegg. Er virkelig et høydepunkt når det kommer et nytt! Jeg syns Bouvet virker veldig spennende. Her ligger det mye verdier bygd opp over mange år. Jeg syns dette virker billig nå!! Hadde vært svært interessant med en kommentar fra deg på dette.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
25.04.2016 21:47

Takk for utrolig hyggelig tilbakemelding, Verdiinvestoren. Veldig stas å høre det. Du har nok rett – Bouvet er verdt en nærmere titt. Jeg kikket litt på de rundt 2012-2013, men researchen var ikke like grunnleggende som den jeg gjør nå. Men jeg likte det jeg så. Problemet mitt da var jeg ikke helt skjønte hvordan slike selskaper har et konkurransefortrinn. Men det handler jo i stor grad om retention rate på de allerede gjeldende kundene, så Bouvet er absolutt noe jeg skal vurdere å se nærmere på igjen. Det er de eksisterende kundeforholdene som er viktig her, fordi det er… Les mer »

Gjest
Gjest
24.04.2016 22:15

Savner flere norske selskaper..
Et under radaren selskap er feks STRONGPOING med ticker STRONG
Her er det på trappene med gjennombrudd i asia og russland samt baltikum og europa.
Selskapet er kjempespennede og billig spør du meg

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
24.04.2016 23:44

Jeg er enig med deg, Norviking. Savner flere norske selskaper. Jeg sjekket kjapt Strongpoint og problemet med disse er at de ikke tjener penger og ikke har gjort det i 10 år. Dermed stryker de på det første kriteriet mitt, nemlig 10 år med finansiell stabilitet. Problemet for min del er – for å være helt ærlig – at vi mangler skikkelige kvalitetsselskaper med stabilitet. Du har Veidekke og Kongsberg Gruppen som kan være verdt en titt. Førstnevne har jeg sett overfladisk på og de ser litt dyre ut. Du har også flere sparebanker som kan være interessante, og har… Les mer »