Flatt i Oslo, Aker BP sterk

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
15-Jan-2018 
  • Hovedindeks -0,1%
  • Aker BP +3,7%: Guider byks i utbytte
  • Brent $69,75: Kutt støtter, men USA-boring stiger
  • Laks i rødt igjen: Norne gjentar salg, Danske kjøp

Oslo Børs går så vidt i rødt mandag, holdt oppe av oljepris oppunder 70 dollar og Aker BPs lovnader om kraftig økte utbytter i årene som kommer.

For 2018 skal utbytte øke fra 350 millioner dollar til 450 millioner dollar og ambisjonen er å øke med ytterligere 100 million dollar per år til 2021.

Produksjonen i 2018 ventes å ligge i sjiktet 155.000-160.000 fat oljeekvivalenter per dag, mot proforma 160.000 i 2017, og med potensial til å stige til 330.000 fat per dag i 2023.

Driftskostnad per fat estimeres til 12 dollar per fat.

Analytikere i DNB, Pareto og Sparebank 1 Markets var alle skjønt enige om at Aker BP skulle løfte seg på guidingen, og da særlig den kraftige økningen i utbytte, mens Danske Bank var mer nøytral etter oppdateringen som følge av økte investeringer.

“Turning into a dividend machine”, lyder tittelen på DNB Markets’ oppdatering.

I tillegg holder oljeprisen seg oppunder 70 dollar, dog en oppgang mange mener er skjør som følge av kraftig økning i boreaktiviteten i USA, men enn så lenge veier kuttene fra OPEC og Russland tyngre.

Aker BP AKERBP.OL løftes 3,7 prosent til 221,6 kroner.

DNO DNO.OL og Questerre QEC.TOQEC.OL peker også opp henholdsvis 1 og 5 prosent, mens Statoil er ned 0,4 prosent, som er omtrent på linje med de store oljeselskapene ute i Europa.SXEP.

Laksesektoren sliter også mandag i motvind på lavere priser. Denne uken er prisene ventet inn på 48-49 kroner, mot rundt 80 kroner på samme tid ifjor.

Norne Securities tror prisene kanskje må under 40 kroner igjen før det kommer en rekyl opp igjen, og gjentar salg på sektoren.

Danske Bank er også ute med en oppdatering, og her gjentas kjøp og med tro på et stramt marked fra fjerde kvartal 2018 og fremover. Begrunnelsene er at det ser begrensede muligheter for vekst både i både Norge og Chile.

2018 er som kjent ventet å kunne gi en global vekst på rundt 7 prosent og 9 prosent i Norge.

LerøyLSG.OL, BakkafrostBAKKA.OL, SalmarSALM.OL, Marine Harvest, Grieg<GSFO.OL, Norway Royal SalmonNRSM.OL faller 0,1 til 2,5 prosent.

Bank NorwegianNOFI.OL er også taper med 3,5 prosent og her varsler den nye regjeringsplattformen at det kan komme nye innstramminger på forbrukslån.

Hovedindeksen.OSEBX, som startet opp, snur ned 0,1 prosent til 838,8 poeng, og følger trenden ute i Europa, som tar en pust i bakken.

(Reporting By Ole Petter Skonnord)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer