Kl 16.03: ECB + Clavis

Arctic Securities flagget over 5% i Clavis, og det er ikke ofte vi ser de som prinsipaler rundt slike poster. Det vil si, at det er meglerhuset som er eier av posten. Dog er det ikke vanskelig å se hvor dette kan stamme fra, ettersom aksjekursen har falt fra 65 kroner til 1.25 kroner på tre måneder. Her er det sikkert en kunde som ikke har gjort opp for seg, og dermed har meglerhuset overtatt posten. Ettersom fallet var såpass stort, og residualverdien liten, så kanskje de bestemte seg for å sitte på den. Dette er ren gjetning for underholdningens skyld, men var posten fra 65 kroner har verdifallet vært på 102 millioner kroner. Restverdien i dag er 2 millioner kroner.

Jeg vet ikke inngangsverdiene, men ettersom aksjen har handlet mellom 34 og 70 kroner de siste årene, kan jeg ikke se for meg at mange kom inn på lave kurser. I det henseende er det trist å se flaggemeldingene fra i går; fond hos både DNB og Storebrand dumpet hele innehavet sitt. De hadde henholdsvis 2.3 og 2 millioner aksjer, det fikk de litt over 2.5 millioner kroner for. Postene ble sikkert kjøpt for over 100 millioner kroner en gang i tiden.

OPPDATERING kl 16.03: Det faller på Wall Street, men jeg forventer at det tar i mot senere i kveld. Man ligger mest sannsynlig etter kurven, hvis man selger nå som indeksen er rød. Husk hva som har fungert hittil i år. Kjøp på smådippene som kommer i begynnelsen av uken.

I morgen er det rentemøte hos ECB, og det er ingen som forventer rentekutt. Kanskje vi bør stille oss spørsmålet hvor effektivt det er å kutte renten fra 0.75% med 0.50%. Renten er historisk lav uansett, og hvis jeg lurer på hvilken bedrift du driver som plutselig velger å ekspandere på grunn av 25 basispunkter. Det eneste som vil være viktig i morgen er tegn på bedring i økonomiene. Hvis han forholder seg nøytral eller likt som forrige gang, vil markedet handle flatt eller stige. Hvis Draghi sier at det forverrer seg, regner jeg med at han kommer med tiltakspakke eller nevner hva de har igjen i verktøyboksen, noe som også betyr begrenset nedside. Skulle de mot formodning si at økonomien bedrer seg, så vil markedene eksplodere på oppsiden. Min konklusjon; Begrenset nedside, størst sannsynlighet for sidelengs til marginalt opp, men med mulighet for en skikkelig rysare på tegn til bedring.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer