Gå til hovedinnhold

Felles ordrebok for derivater opphører

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Felles ordrebok for derivater med London Stock Exchange Derivatives Market (LSEDM) opphører juni 2019.

Oslo Børs vil benytte samme handelssystem for derivatmarkedet, levert av London Stock Exchange, når samarbeidet om felles ordrebok avsluttes og LSEDM slutter å tilby norske aksjederivater juni 2019.

Det vil ikke bli noen endringer for medlemmene på Oslo Børs, hverken for handel eller clearing. LSEDM-medlemmer må inngå medlemsavtale med Oslo Børs og clearing-avtale med SIX x-clear for fortsatt å kunne handle derivater notert på Oslo Børs. For LSEDM-medlemmer kreves det kun mindre endringer i oppsett for å kunne handle på Oslo Børs. På clearing-siden vil SIX x-clear tilby et nytt FIXML-basert API i løpet av andre kvartal 2019.

Lavere margin-kostnader
Innføringen av EU-regelverket EMIR (European Markets Infrastructure Regulation) innebar økte marginkrav for å balansere risikoen mellom de to clearing-husene ved dagens modell. Denne ekstrakostnaden vil opphøre med kun ett clearing-hus, og clearing vil dermed bli billigere for medlemmene.

Dagens felles ordrebok har en markedsandel på 95 prosent av handelen i norske børshandlede aksjederivater, og avstanden mellom best kjøper og selger (spread) er i gjennomsnitt 25 prosent smalere enn på konkurrende markedsplasser. Med brorparten av handelen og seks av syv marketmakere allerede tilknyttet Oslo Børs, er vi sikre på at Oslo Børs vil forbli den foretrukne markedsplassen for norske aksjederivater.

Om LSEDM-samarbeidet
Oslo Børs har siden 2009 hatt et samarbeid om norske aksjederivater med London Stock Exchange Derivatives Markets (LSEDM). Medlemmene på begge markedsplassene har hatt tilgang til Oslo Børs-derivater gjennom en felles ordrebok, med clearing gjennom SIX x-clear på Oslo Børs og LCH for LSEDM-medlemmer. Fra juni 2019 innstiller LSEDM og LCH sine tjenester knyttet til norske aksjederivater. LSEDM-medlemmer vil ha full tilgang til Oslo Børs-derivater i overgangsperioden, som varer til 21. juni 2019. LSEDM og LCH vil, i samarbeid med Oslo Børs og SIX x-clear, sørge for en smidig overgang for sine medlemmer.

Les flere nyheter fra Oslo Børs.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer