Faresignalene

#1: Husker dere da lange renter steg kraftig for et år siden? Da gikk spreaden mellom korte renter, 1 måned til 2 år, og 10 årige statsobligasjoner ut. Det betyr at det koster mer penger å låne på lange kontrakter, men kortsiktig funding er billig. Bankene kan låne inn på korte papirer og låne ut til deg og meg på 20-30 år til mye høyere rente. I tillegg er det et tegn på at aktørene er optimistiske for fremtiden. Høyere renter lengre frem på kurven er uberbullish for aksjemarkedet og risikosentimentet. Nå er dette i ferd med å snu…

På grunn av de siste rentehevingene til FED og innstrammingene av QE pakken neste år, er yieldkurven i ferd med å gå negativ. Hvis rentene er lavere lengre frem på kurven, enn på kortsiktig funding, er det et varsel om dårligere tider i økonomien. Det har utløst alle store korreksjoner i historien.

#2: En av verdens fremste oljeanalytikere, Jarand Rystad, mener oljeprisen kan gå i $20 neste år fordi amerikanske shaledrillers øker produksjonen med 100.000 fat i måneden. Vi har tidligere sett hvordan de øker produksjonen med færre ansatte og bedre teknologi. Break even kostnadene faller kraftig.

#3: Ved en tilfeldighet klarte noen å sperre inn $300 millioner i Ether på Ethereum nettverket gjennom et wallet system som heter Parity. Hvis dette virker gresk, kan det enkelt forklares med at når alt er kodebasert, er du avhengig av å ha koden. Det vil nok ikke stoppe fremveksten av kryptoøkonomien, men alt av krypto inkludert Bitcoin har falt det siste døgnet, dog uvisst om det har noen sammenheng med ovenstående.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer