“Falsk” handelskrig?

Porteføljen tok et kraftig fall forrige uke, men har styrket seg litt rett før publiseringen av dagens blogginnlegg, og sluttet ned omtrent 4.7 %. Hovedindeksen har hatt noen svingninger men holdt seg relativt stabil i løpet av uken.

Gary Cohn har sagt opp jobben som presidentens nasjonale økonomiske råd fem dager etter Trump varslet importtoll på stål og aluminium, og bidro til å sende børsene ned. Europa varsler mottiltak bestående av importtoll på en rekke amerikanske produkter, og gjør saken personlig ved å inkludere peanøttsmør og bourbon. I Forbes skriver Kenneth Rapoza en god forklaring på nettopp hvorfor Trump truer med importtollen. Han argumenterer for at hele affæren har lite med handel å gjøre, men derimot dreier seg om å styrke Trumps politiske posisjon (og om ting går slik Trump vil, styrke republikanerne generelt) før House valget i november. Trump sliter i “steel country”, et område som var veldig viktig for at han vant presidentvalget. Mediedekningen rundt tollsaken lar Trump skifte den nasjonale debatten vekk fra immigrasjon og DACA, dette er klassisk Trump og nøyaktig hva han er ekstremt god på. Tollen vil altså høyest sannsynlig forbli snakk for å få støtte i stålstatene, fallene i aksjemarkedene har mer å gjøre med at Gary Cohn resignerer, og vil være kortvarige.

NANO har opplevd et kraftig fall etter Q4-fremleggelsen. De største kritikerne peker på forsinkelser, manglende info og unnvikende svar fra ledelse. Vi registrerer også rykter om at de store fondene reduserer sine posisjoner i selskapet, selv om vi i Børsgruppen UiA ikke ser på dette som særlig sannsynlig. Vi ser det som utlån av aksjer til short-posisjoner, og dersom disse dekkes vil kursen igjen komme opp til sitt rettmessige nivå. Mangelen på resultater og seriøse svar fra ledelsen er derimot dårlige tegn, og hvis ingenting forandrer seg er dette noe man må ta hensyn til. ASH 2018 blir som tidligere nevnt den definerende triggeren. Caset er uforandret, og på kurs 60 er dette et godt kjøp. Rent teknisk er det fortsatt rom for en liten tur ned før vi forventer aksjen snur opp igjen. Q4 rapporten viser resultat på -102 MNOK, men gitt naturen til selskapet er ikke dette et problem i seg selv, alt handler om resultatene fra de kliniske studiene. I Betalutin har NANO gode resultater fra studier, og et godt produkt. Alt i alt er NANO nå en «sleeper» aksje med enorm oppside og medium til liten nedside på dette prisnivået.

Internt i Flex LNG har det vært innsidekjøp på totalt 61,500 aksjer, og aksjen har igjen skutt litt fart etter en roligere periode på hva som er et klart kjøpssignal. Q4 rapporten var positiv, og de kunne vise til et positivt driftsresultat for perioden. Driftsinntektene var på 7.9 MUSD, resultatet ble altså 1.3 MUSD før skatt, sammenliknet med -0.2 MUSD samme kvartal i fjor. Kursen hadde derimot en liten dypp nedover der det kanskje var priset inn litt høyere forventninger enn hva som ble presentert.

Daniel Lindestad

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer