Facebooks sanne ansikt?

Facebook viser sitt sanne ansikt etter hypen første noteringsdag og frafrall av støttekjøp fra Morgan Stanley. Den etterlengtede poppen kom heller ikke i børsdebuten og mange var  skuffet over en oppgang på knappe 0,6 prosent. Verre gikk det i går da aksjen falt  11 %, og nedturen har fortsatt ikveld med et fall på over 8 %. Facebook er fortsatt et av verdens mest spennende teknologiselskap, men vurderer du å investere bør du være forberedt på en bumpy ride og ha nerver av stål.

Noen grunner til at aksjen faller:

  • Fremtiden er alltid usikker, men i Facebooks tilfelle er den ekstra usikker. Inntektsmodellen har mye å bevise ettersom selskapet idag vurderes til 100 ganger årsresultatet.
  • Så lenge Facebook har en verdivurdering som byger på forventninger om høye fremtidige inntekter kommer aksjen til å være volatil. Dagens forretningsmodell kommer ikke til å holde. Facebook må endre og utvikle forretningsmodellen for å kapitalisere på sin enorme brukergruppe.
  • Tidligere investorer tar gevinst i frykt for ytterligere kursfall.
  • Mange investorer har kjøpt aksjen for å få en rask reise opp. Når den raske oppgangen uteblir trykker de på salgsknappen i stedet.
  • Facebook er en polarisert aksje. Enkelte tror knallhardt på selskapet, mens andre er overbevist om at dette er et overvurdert luftslott. Dette skaper en grobunn for raske svingninger opp og ned i aksjekursen.
  • Støttekjøpene fra Morgan Stanley fra fredag er ikke lengre like synlige.

Det er selvfølgelig mange argumenter for at aksjekursen/prisen skal være høy og stige, men det er stor usikkerhet. Personlig synes jeg det er et lite sunnhetstegn at investorene er skeptiske til en så høy pris på selskapet. Det eneste som er sikkert er at dette blir en volatil aksje, og vurderer du å kjøpe bør du ha nerver av stål og tåle at pengene dine svinger i verdi.

Liker / Liker ikke?

Hilsen: Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer