Facebook på børs!

Kl 17 idag går Facebook på børs. Dette betyr at du og jeg kan bli deleiere i det gigantiske nettsamfunnet. Interessen og oppmerksomheten rundt børsnoteringen er stor blant så vel profesjonelle og private investorer, i utlandet og også her hjemme i Norge. De siste ukene har vi fått flere henvendelser fra privatpersoner, eksisterende og nye kunder, som lurer på når og hvordan man kan kjøpe aksjer i selskapet. Du kan følge utviklingen i aksjen her.

Facebook er definitivt et spennende teknologiselskapet, men prisen som settes på selskapet får minnene til å gå tilbake til dot.com perioden og kræsjet vi hadde rundt 2002. De mest optimistiske analysene melder om at selskapet verdsettes til 160 milliarder dollar, eller 944 milliarder norske kroner. Dette vil si et forhold mellom pris og fortjeneste (P/E) på over 100. Det betyr at dersom selskapet ikke klarer å vokse på inntektssiden så tar det 100 år før selskapet har tjent inn dagens pris på selskapet. Facebook tjener penger på reklame og i dag har de en gjennomsnittlig inntekt pr bruker på 7 kroner. Annonseinntektene vil helt sikkert vokse i tiden fremover når de inkluderer reklame i mobilversjonene og i app’ene. Samtidig er det lett å tenke seg et stort potensial dersom facebook i større grad kan kommersialiseres med en kundemasse på nær 1 milliard brukere.. Den som uansett blir rik ved børsnoteringen av facebook er grunnlegger Mark Zuckerberg. Zuckerberg eier nemlig 24 % av aksjene i facebook.  En slik vurdering gjør Mark Zuckerberg god for flere hundre milliarder kroner.

Uansett, i dag skrives historie. Børsnoteringen er den største gjennom tidene for et nettselskap. Det er like enkelt å kjøpe facebook aksjer som statoil aksjer hos Nordnet. Den eneste forskjellen er at amerikanske aksjer handels i dollar. I forbindelse med børsnoteringen tilbyr vi kurtasjefri handel i facebook, i tillegg til Google, Apple, Zynga, LinkedIn og GroupOn i en uke. Les mer her.

Mvh, Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer