Gå til hovedinnhold

Netflix og IBM nestemann ut mandag kveld

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Mange vil nok følge med på Netflix i kveld. Ark Investment mener Netflix vil bruke 5 mrd USD på innhold i 2016. Det er en økning på hele 50 %. Netflix har 43 mill abonenter i USA som ser i snitt 2 timer Netflix hver dag.

Det betyr 31 mrd Netflix timer foran skjermen  hver dag for Amerikanerne.

De er på vei til å ta over for TV kanalene i USA.  I Fjerde kvartal økte de abonnenter  alene med 2 millioner bruker til 44,7 millioner brukere. Mange tviler på veksten fremover i USA, og mener de må få veksten sin internasjonalt. På verdensbasis har Netflix 74,76 millioner brukere etter q4 i 2015. . Fra 9 mai i år så øker Netflix  prisene fra 7,99 USD til 9,99 USD, noe som vil øke inntektene.

Det kommer nye «releases» av både «House of Cards» og ikke minst stor spenning rundt «Daredevil». Det ryktes også at Netflix skal lage film av Petrobras skandalen i Brasil.
Netflix er representert i 130 landa nå, og det er store forventninger til videre vekst. Det reflekteres i en heftig prising av aksjen. De må innfri de neste årene, og tåler ikke mye skuffelser på veksten.
Det er ventet 3 cent per aksje i EPS, ned fra 38 cents ett år tilbake. Nå har Netflix innfridd forventningene 9 av de siste 11 kvartalene, så markedet er mer spent på hva de sier om innhold og nye land de skal inn i, enn selve EPS.

IBM kommer med tall etter børs i kveld. Forventningene har kommet ned 30 % siste tre måneder. IBM har skuffet markedet de siste seks kvartalene. De pleier å overgår forventningene på bunnlinjen, men skuffer alltid på veksten.

IBM sin tradisjonelle business er under stort press rundt lagring av data. IBM er truet av «Cloud» som nå er den mer vanlige måten å lagre data på. 40% av IBM sin inntekter kommer fra lagring av data, og jeg tror dessverre trenden vil fortsette med mer bruk av «Cloud».

Det forventes inntekter pr aksje på 2,09 USD, ned fra 2,91 USD samme kvartal i fjor. Topplinjen forventes det 18,33 bln USD.

Det er verdt  å merke seg at estimatene har kommet kraftig ned siden nyttår. Ved inngangen til året var forventningene 2,95 USD EPS, nå er den 2,09 USD. Så fra en ørliten vekst til nesten 30 % fall er mye.

Her har analytikerne vært veldig pessimistiske på kun tre måneder, og har nok tatt i vel mye.

Aksjen har gått som et troll siden bunnen i februar hvor den bunnet på seks års lav på 117,85 USD.

IBM stengte 151,75 fredag

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer