Få en sniktitt på porteføljen til en hockeymillionær.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på www.nordnet.fi, den finske Nordnetbloggen, i 2017 og ble oppdatert 2. januar 2019.

Dagens presse følger nøye med på det meste idrettsstjerner foretar seg, eiendomsprosjekter, samliv og nye biler. Men det er veldig sjeldent man får innsyn i en profesjonell hockeymillionær sin investeringsportefølje. Finske hockeyspillere som spiller i hjemlig liga kan tjene 200 000 dollar per år. De beste spillerne i den amerikanske ligaen NHL har snittlønninger på ca 11,7 millioner dollar i året, mens de i den russiske ligaen tjener spillerene mellom 1 million og 5,5 millioner dollar per år. Over 40 finske spillere spiller i dag i NHL*.

Shareville, som er det største investeringsnettverket i Norden, kan du blant annet følge «Mellon». Mellon er en profesjonell hockeyspiller fra Finland og vi har fått stille han spørsmål om hans millionportefølje.

Hva var det som inspirerte deg til å investere i aksjer og fond?
Jeg har hele tiden vært bevisst på at når jeg legger opp som idrettsutøver vil inntekten min reduseres. Jeg begynte derfor tidlig i karrieren min å investere deler av inntekten min. Desto mer tid jeg brukte på investeringene mine, jo mer avkastning fikk jeg igjen.

Hvor stor andel av inntekten din investerer du?
Dette har variert, på det meste har jeg investert 90 prosent av lønnen, men for tiden investerer jeg cirka 50 prosent av nettoinntekten min.

Du har en svært diversifisert portefølje, fortell oss mer om investeringsstrategien din.
Porteføljen min har spredt seg litt i alle retninger. Planen min har vært å skape et godt fundament for livet etter idrettskarrieren min. Investeringsstilen min er «kjøp og hold» – det er derfor er det så mange forskjellige aksjer i porteføljen min.

ETFer er en av hjørnesteinene i porteføljen min. Jeg har en egen portefølje som ikke vises på Shareville som består av ulike ETFer. Enkeltaksjer som jeg har investert i er selskaper jeg har stor tro på og som jeg ønsker å investere i. Det er enkeltaksjene som står for brorparten av utbyttet, men det er også noen av ETF’ene som jeg har investert i som betaler utbytte.

Mellons investeringer:

Har du benyttet deg av noen av hockeystrategiene i investeringene dine?
Et langtidsperspektiv er viktig både i toppidrett og investeringer. Dette er noe jeg har vært bevist på når jeg har lagt investeringsstrategien min.

Hva har vært din største seier som investor?
Først og fremst er det at jeg begynte å investere. Veldig mange mennesker, uavhengig av utdannelse eller yrke, klarer dessverre ikke å se lenger frem i tid enn til deres neste lønningsdag og tenker derfor ikke på å investere for fremtiden.

Hva med nedturer, har du noen investeringsblundere du kan dele?
Jeg brant meg en gang da jeg glemte å sjekke og justere porteføljen min i forkant av en hockeykamp.

Utvikling i porteføljen:

Du har også investert en del i utenlandske aksjer, som for eksempel JNJ og Nike. Hva er årsaken til at du har valgt å investere pengene dine på andre siden av Atlanterhavet?
I løpet av karrieren min har jeg hatt flere opphold i utenlandske klubber og derfor blitt betalt i ulike valutaer. Det har da vært naturlig også å investere i andre valutaer og ulike markeder. En positiv effekt av dette er diversifiseringen det har skapt i porteføljen min.

Jeg er også glad i å investere i Nord-amerikanske aksjer da mange av disse gir utbytte hvert kvartal eller en gang per måned. Jeg håper å kunne leve av utbytte etter idrettskarrierenSom du har nevnt tidligere investerer du også i ETFer. Hvordan velger du hvilke ETFer du investerer i?
Vanligvis ser jeg for eksempel hvordan ETFene har lykkes sammenlignet med indeksen på Morningstar, hvilke kostnader som er tilknyttet og ETFens største investeringer.

Har du noen tips for andre som ønsker å investere i ETFer?
Jeg tror ikke jeg skal begynne å gi tips på hva andre bør investere i.

Har du et konkret mål for investeringene dine?
Målet mitt er at jeg en dag skal kunne leve av avkastningen på investeringene mine sånn at jeg ikke må jobbe fordi jeg det, men fordi jeg ønsker det. Jeg kunne tenkt meg å hatt en deltidsjobb, eller en jobb som ikke nødvendigvis betaler til livets opphold, men som i kombinasjon med avkastning fra investeringene mine gjør at jeg kan leve med den samme livsstilen som jeg gjør i dag.

Nordnet Private Banking

Som Private Banking-kunde hos Nordnet får du tilgang til førsteklasses tjenester og service, egen Private banking-kurtasje og morderne digital rådgivning.

Nordnet Private Banking er både for deg som elsker å investere selv, men også for deg som ønsker hjelp til å forvalte pengene dine. Vårt mål er at du skal få mest mulig ut av investeringene og sparingen din.

Nordnet Private Banking er en tjeneste vi tilbyr for kunder med minimum 2,5 millioner kroner i samlet kapital hos Nordnet. Inklusivt bedrifts- og pensjonskonto.

Finn ut mer om vårt Private Banking tilbud.

*Kilde: https://work.chron.com/pro-hockey-salaries-1275.html https://www.quanthockey.com/nhl/nationality/active-finnish-nhl-players-2018-19-stats.html

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer