Eureka!

Jeg skulle holde et foredrag forleden om smart sparing. Da jeg skulle lage presentasjonen fant jeg følgende sitat, som vel egentlig er fasiten på foredraget:

«Hemmeligheten bak finansiell suksess er å bruke hva du har igjen etter at du har spart, i stedet for å spare det du har igjen etter forbruk»

Det er bare å innse at de fleste av oss bruker opp lønnen vår hver måned og det er lite igjen å spare etter vi har kjøpt det vi ville. Så hvordan få sparepengene våre til å vokse? Jeg tror ikke de fleste av oss klarer å spare jevnt med mindre sparingen skjer automatisk og uten at vi tenker over det. Det er så mange fristelser rundt oss og vi er tross alt menneskelige. Med andre ord trenger vi et automatisk trekk til sparekontoen eller til fond via en spareavtale den dagen lønnen kommer på konto slik at vi ikke merker at pengene er flyttet over i sparing. For de fleste av oss er rett og slett spareavtale den beste løsningen.

Sett opp to automatiske trekk fra kontoen – ett til sparekontoen og ett til fond. Sparekontoen bruker du til ekstraordinære utgifter, mens fondssparingen bruker du til litt mer langsiktig sparing. Når det er gjort, kan du la deg friste til å bruke pengene som er igjen på kontoen.

Mvh Sissel

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer