Kl 20.10: Ettermiddagsupdate

Oslo Børs har handlet i minus i nesten hele dag. Oljeprisen faller også tilbake, og crudeoilen er ned -1.6%. Det var slik jeg fryktet dagen ville utvikle seg, men egentlig er det greit med en pustepause etter den sterke romjulsperioden. Det skulle ikke forundre meg om morgendagen kommer til å se lignende ut. Sidelengs til ned.

Indeksene over atlanteren faller -0,5% og det er ikke mange aksjer jeg følger der borte som er i pluss. Facebook er opp +0.16%, og ikke noe å bli begeistret over. Det kan være flere nye arbeidsledige som førte til den labre stemningen. Initial Claims kom inn 339k mot ventet 333k. Men 6k flere arbeidsledige, kan ikke bety så fryktelig mye.

Golden Ocean faller tilbake, sammen med et skrell på -10% på capesize ratene. Akkurat nå håper jeg den kommer litt ned, slik at flere kan få kjøpt seg inn i aksjen. Vi har allerede sett hvor potent den kan være på oppsiden, og det tror jeg vil tiltrekke flere kjøpere i neste omgang. Men akkurat nå faller ratene, og da kan man bare sitte stille på sidelinjen og vente på riktig inngang. Dryships faller nesten -9% på Wall Street.

Jeg lurer på om Twitter er et kjøp på $65. Aksjen klatret fra $40 til $75, men korrigerte ned $10-15 sent i Desember. Det er godt mulig den nå har flushet ut noen av momentumpengene, og kan ta sats på nytt.

I de siste fem årene har ikke Warren Buffet klart å slå S&P500 indeksen. Det er første gang siden han startet som investor.

Wall Street Journal har en fin oversikt over utviklingen til noen av de mest kjente hedgefondene i USA, og hva de tradet for å skape denne avkastningen.

Jeg synes tilbudet om minstekurtasje på 9 kroner på utenlandske aksjer er veldig generøst. Det må vel være markedets mest konkurransedyktig pris på lik handel!?

Oppdatering kl 20.10: Wall Street fortsetter videre ned i kveld, men Twitter står i mot. TWTR handler nå $66.43 opp +4.3%, selv når S&P500 er ned -0,9%.

Hvis du fortsatt er redd for underskuddet på statsfinansene i USA, kan du trøste deg med at dette underskuddet minker i raskt tempo. USA har hevet skattene, senket utgiftene og fått et sterkere arbeidsmarked. Se grafen under:

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.01.2014 18:02

Vil det på sikt åpnes for handel i flere markeder? Kina, Japan, UK etc?