Etter Helgen

 

Oslo Børs har nå fjernet realtime informasjon om megler IDen. Man vil altså ikke kunne se flyten til meglerhusene i realtid, noe som jeg mener er ganske uheldig. Dette er selvfølgelig et resultat av de nye MIFID II reglene, som sakte men sikkert implementeres. Det skal komme mer detaljert informasjon rundt hver ordre, men dette vil man altså kun få i etterkant. Forsidebildet er tatt fra Oslo Børs sin artikkel på Nordnetbloggen, de ser på hvor stor andel av fondstegningen er fra pensjonskontoer.

Saudi og Russland ryktes å være enige om videreføring av dagens OPEC avtale. De har dog planer om å ha med en tekst hvor produksjonstaket skal linkes opp mot oljeprisen. Dette er et direkte svar på shaleprodusentene som har tatt større og større markedsandeler, mens OPEC har gått jevnt og trutt tilbake. Hvorvidt OPEC klarer å faktisk gjennomføre dette er mer tvilsomt, da medlemmene har veldig forskjellige forutsetninger til å kunne agere i takt med oljeprisen. Det tar mer tid å sette igang havbasert produksjon kontra skifer og landbaserte brønner.

Deutsche Bank mener at markedet vil gå bli noe oversupplert av olje fra og med neste kvartal, da flere av OPEC produsentene har en del å gå på iforhold til kvotene som er satt, og ser således nesten bare nedside i oljeprisen over OPEC møtet.

Kinesiske indekser fortsetter nedover, uten at dette sprer seg til europa, enda. Ryktene sier at regjeringen nå er fraværende på kjøpssiden i markedet, og den gode gamle historien om skyggegjeld og kapitalflukt vender tilbake. Muddy Waters Research, huset som lever for å luke ut oppblåste regnskapsbøker og svindlere, har nå sett litt nærmere på Alibabas Singles Day tall. Alibaba meldte om omsetning på $25.3mrd på denne dagen alene, 800 millioner varer ble bestilt, altså mer enn det Sears/K-Mart i USA omsetter for i løpet av et år… Denne bloggen har en ganske “på spissen” tilnærming til dette.

Momentumet i Bitcoin er sterkere enn noensinne, og BTC handler i skrivende stund over $9600. Kryptoen brukte ikke mer enn 7 dager fra $8000 til $9000, og fortsetter denne farten så er $10000 gjort unna innen morgendagen. Coindesk melder om over 100 000 nye kunder hver dag gjennom hele Thanksgiving helgen!

Citi har publisert sin oppdaterte Bear Market Checklist, noe som burde gi litt ro inn i julen for de som velger å basere seg på denne. De finner ikke fler enn 3/18 tegn på at markedet skal korrigere, mot de 17 og 12 tegne som i ettertid viste seg i 2000 og 2007.

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer