Et utfordrende semester

Vi startet årets konkurranse på verste tenkelige vis, da vår portefølje falt flere prosent den første uken – midt i årets lengste bull-run. Vi har dog hentet oss noe inn, men ligger fremdeles i det nedre sjiktet noe vi selvfølgelig ikke er fornøyde med.

Vi kan trekke flere fellestrekk mellom våre to største tapsaksjer dette semesteret, QEC og DNO. Begge aksjene driver med oljevirksomhet i relativt utradisjonelle land sett med norske øyne, og er i stor grad avhengig av ett oljefelt. Den store fellesnevneren i de to casene er uforutsigbarheten i risikoen selskapene står ovenfor. Mens man i tradisjonelle upstream-oljeselskaper som Aker BP kan man ofte koke ned risikoen til et bestemt sett med faktorer (oljepris, brønnresultater etc.), er dette vanskeligere for et selskap som DNO. Rekken av potensielle risikofaktorer som har påvirkning på selskapet er nærmest uendelig, noe som gjør at selskapet prises med en betydelig rabatt. Likevel mener vi at DNO fortjener en høyere verdi når de på sikt vil få frem de enorme verdiene de sitter på.

Det er derimot noen lyspunkt å trekke frem i vår portefølje. Det har gått bra i de fleste finansrelaterte bransjer i 2017, noe vi har vært eksponert mot via Protector, Storebrand og B2H. Dette er selskaper vi har tatt en mer fundamental tilnærming til, og mener har vært priset for lavt enten i forhold til bransjen eller andre underliggende forhold. Skomaker, bli ved din lest.

Vi tar med dette juleferie og avslutter semesteret med å ønske alle god jul, godt nyttår og Alpha i 2018! Vi ses igjen med bloggposter over nyttår.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer