Er du flink til å lage mat?

Du har sikkert hørt det bli sagt, “aksjemarkedet, nei det er ikke noe for meg”. Sparing i aksjemarkedet oppfattes som vanskelig og komplisert. Er det virkelig så vanskelig? Nei det er det ikke. Du kan komme veldig langt med sunn fornuft, og med litt kunnskap kan du komme enda lengre. Det er litt på samme måte som matlaging. Du kan selv velge hvor enkelt eller hvor komplisert du vil gjør det.

Om jeg er flik til å lage mat? Svaret er åpenbart nei, og grunnen til det er enkel. Det handler i første omgang om interesse og deretter om kunnskap. Jeg tror alle har mulighet til å lære å lage mat – til å bli habile kokker. Har du interessen vil også ønsket om å lære komme automatisk. Med kunnskap kommer evnene, og du blir flinkere og flinkere. Og ofte er det slik at jo mer du lærer og jo dyktigere du blir jo morsommere og mer interessant blir det også. Ønsker du å lære og lage mat finnes det mange måter å gjøre dette på. Du kan lese bøker, søke oppskrifter på internett eller lære av venner og kjente. Kokkekurs var for noen år siden en populær fritidssyssel, og folk strømmet til de ulike kursene.

Men, hva har egentlig kokkekurs og matlagingskunnskaper å gjøre med sparing i aksjer og fond? Faktum er at sparing i aksjer og fond og matlaging har flere paralleller. Den som har tid, kunnskap og ikke minst interesse har de beste forutsetningene for å lykkes, både på kjøkkenet og på børsen. Ønsker du dog et bedre måltid eller en bedre avkastning kreves det at du setter deg inn i det respektive området. En hjemmelaget 3 retters krever mer enn en ferdigpizza. En fondsportefølje krever mer enn en høyrentekonto. Skal du lykkes med sparepengene dine hjelper det med kunnskap og interesse om sparing, økonomi, børsen, aksjer og fond.

Og mulighetene for å lære er heldigvis mange. I våre dager er kokkekursene erstattet med kurs i sparing i aksjer og fond. Og i motsetning til kokkekursene er ofte disse kursene gratis. Oppskriftene du lærer på disse kursen har nå gått over til å dreie seg om enkle ting som hva er en aksje, hva er et fond, hvordan du sparer smartere, til mer komplekse områder som teknisk analyse, daytrading og fundamental analyse. I tillegg finnes selvfølgelig store mengder med informasjon tilgjengelig på internett til alle som ønsker å lære mer om dette. Har du interessen ligger forutsetningene og kunnskapen der ute gratis. Det er opp til deg selv å gjøre noe med det.

Heldigvis finnes også enkel mat som smaker godt. På samme måte som man kan få god avkastning på sparepengene uten for mye innsats. Ved å opprette en spareavtale i aksjefond kan du enkelt kan ta del i aksjemarkedets avkastning uten for mye innsats. Alt går av seg selv, mens du ligger på sofaen og venter på at grandiosaen skal stekes ferdig.

//Anders

Anders Skar
Anders Skar
Norgesjef Nordnet

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert