Gå til hovedinnhold

Er det nødvendig å følge med på investorkonferanser?

Hvis du er aksjonær i et bioteknologiselskap så har du nok opplevd at selskapet børsmelder at de skal på en konferanse. Du kan dele dem inn i to hovedkategorier: vitenskapelige konferanser og investorkonferanser. Her tar vi en nærmere kikk på investorkonferanser og hva de betyr for deg som aksjonær.

Les også: Vitenskapelige konferanser og hva de betyr for aksjekursen

Hva er investorkonferanser og hva skjer der?

Man kan lett plukke ut hva som er en investorkonferanse. De har navn som J.P. Morgan Healtcare conference, Jefferies Healtcare conference osv. Altså, de er oppkalt etter banken som arrangerer.

Dette er arenaer hvor selskaper kan presentere seg for globale banker og institusjoner, og dermed øke bevisstheten rundt selskapet.

Det blir som regel ikke lagt frem nye resultater fra selskapene og det som blir presentert er ofte «old news». Det betyr derimot ikke at slike møter er uviktige.

Det er viktig å ha et visst repertoar med både banker og andre selskaper. Hvis et bioteknologiselskap fra Norge legger frem gode resultater fra kliniske forsøk så oppstår med en gang muligheten for oppkjøp av selskapet eller lisensiering av produktet. I begge tilfeller så er det ofte snakk om mye penger på bakgrunn av kompliserte resultater, analyser og vitenskap. Det må derfor være en viss grad av tillit involvert mellom kjøper og selger, og her vil bankene fungere som tilrettelegger.

I tillegg så vil økt bevissthet rundt selskapene muliggjøre for flere interesserte kjøpere som kan føre til en budkrig. Dette vil igjen kunne øke den endelige salgsprisen og dermed aksjekursen. Oppsummert så handler derfor investorkonferansene om synlighet og nettverksbygging for selskapene.

Må du følge med på hva som skjer der?

Er du i tidsklemme og lurer på om dette er noe du må følge med på så er svaret mitt: nei. Men, som aksjonær i et selskapet så burde du holde deg oppdatert på hva de kommuniserer ut mot verden. Selskaper vil ofte legge ut sin presentasjon i form av en PDF på sin hjemmeside. Dette er en enkel og lite arbeidskrevende måte å holde seg oppdatert på.

Hvis du gjør det til rutine å gå igjennom presentasjoner fra selskapet så kan du legge merke til små detaljer, som fremgang i et klinisk forsøk, eller hvor mye fokus som legges på de ulike delene av selskapet. Det kan indikere hvilke kliniske program selskapet selv har mest tro på.

Håper dette var til hjelp, og kom gjerne med tilbakemeldinger og forslag til andre temaer.

Disclosure: Du kan hele tiden følge mine investeringer her. Synspunktene jeg kommer med her er mine egne og jeg mottar ikke noe form for kompensasjon fra selskapene jeg nevner. Dette skal heller ikke anses som investeringanbefalinger og vær klar over risikoen som kan fremkomme av å investere i aksjer som blir nevnt.

Lars Mørland Knudsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer