Gå til hovedinnhold

Equity Crowdfunding i Norge

I går var jeg på et event som het TechLive, der vi fikk en introduksjon til Equity Crowdfunding, som begynner å ta av i ulike markeder nå. Norge har ikke fått på plass et regelverk enda og de som hentet penger på onsdag måtte gjøre det gjennom en finsk aktør. Det var uansett morsomt å se dette i levende live. Her kommer mine takeaways.

Muligheten til å hente kapital er den viktigste funksjonen til aksjemarkedet. Da kan vi spørre oss om dagens marked i Norge er optimalt for de nye vekstselskapene. Er det mulig å hente små beløp fra mange, gjennom nye distribusjonskanaler? Nei, hittil har dette skjedd i lukkede rom og mindre kretser på grunn av et gammeldags lovverk. Jeg har full forståelse for at Finanstilsynet ønsker å beskytte investoren i et slikt lukket marked, men hva når alt åpnes opp?

Mange var skeptiske til å leie ut boligen sin for en helg, før AirBnB. Svært få ville sitte på med fremmede i deres privatbil, før Uber. Hva forandret dette? Helt enkelt: Reviews. Dette er et åpent marked, der du må bære din dårlig oppførsel med deg videre til neste kunde. Erfaringene viser at folk skjerper seg, og tilliten er faktisk høy. Både Uber og AirBnB har enorm vekst, fordi folk har begynt å stole på hverandre.

Dette kommer til å skje i investormarkedet også. Er du en aksjesvindler eller gründer, vil markedet klare å sile deg bort. Dine feil blir liggende i digitale foraer hele ditt liv, og alle har incentiver til å oppføre seg. I tillegg er dette snakk om små summer. Er det virkelig Finanstilsynets primærjobb å sørge for at du ikke kan risikere 20.000 kroner i en start-up? Tvert derimot, det burde være de som fasiliterte det!

De som hentet en million kroner hver på onsdag var Islero og Cloud Insurance. Jeg anbefaler alle å sjekke ut Islero som er en aggregator for aksjeanalyser, noe som blir svært spennende foran MiFID II som krever at meglerhus skiller analyse og megleraktiviteter!

Hør også på siste #Pengepodden der undertegnede er gjest!!!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer