Elkem inn i Veldedighetsfondet og Gjensidige ut. Scatec Solar helt ut av begge porteføljene.

Denne uken solgte vi oss helt ut av Scatec Solar, både i Veldedighetsfondet og i Skoleduellen. Vi tok også gevinst på posisjonen vår i Gjensidige. Samtidig kjøpte vi Elkem i Veldedighetsfondet, mens vi enn så lenge bare økte cash-beholdningen vår i Skoleduellen.

Elkem

Elkem er en ledende produsent av silisium- og silikon baserte materialer, og har produksjon i hele verdikjeden. Selskapet fokuserer på R&D og vektlegger utvikling av nye produkter. Dette bidrar til å opprettholde marginer i et konkurranseutsatt marked. Silikonmarkedet ser ut til å holde seg i balanse i 2019 og 2020, med forventninger om mer kapasitet fra 2021.

På risikosiden vil en ytterligere opptrapping av tollavgift på amerikansk import av silikonprodukter fra Kina trolig sette en demper på salgsprisene til Elkem i Kina. Det er imidlertid priset inn mye risiko i aksjen. Med det de pågående forhandlingene mellom USA og Kina, ser vi farer på nedsiden for aksjekursen på kort sikt, og velger derfor å ikke kjøpe aksjen i Skoleduellen. På lengre sikt ser vi at selskapet er billig priset og samtidig godt posisjonert i en sektor som har lyse fremtidsutsikter. Vi ser blant annet at Elkem handles på P/E 5.6 og EV/EBITDA 3.1 for 2019, mot peers på P/E 11.2 og EV/EBITDA 5.6.

Scatec Solar

Vi avsluttet møtet med en ny diskusjon om fremtidsutsiktene til Scatec Solar. Det var bred konsensus om at vi nå skulle selge oss helt ut, i begge porteføljer. Prisingen av selskapet er, etter vår mening, nå strukket langt. Den eneste skikkelige triggeren vi ser på oppsiden i 2019 er et Equinor-oppkjøp, men den sannsynligheten anser vi ikke som stor nok til at det er verdt å beholde aksjen bare av den grunn. I forrige ukes blogginnlegg gikk vi litt dypere i analysen av selskapet (https://www.nordnet.no/blogg/nrc-group-scatec-solar-og-gode-q4-tall/).

Gjensidige Forsikring

Gjensidige leverte strålende kvartalstall fra Q4. ‘Cost ratio’ (kostnader/inntekter) gikk ned etter god kostnadsstyring. Det gjorde også ‘combined ratio’ (forsikringsutbetalinger/inntjening fra forsikringspremier), etter bl.a. en vekst i premiene og lavere erstatninger enn estimert til storskader. Mye har altså gått veien for Gjensidige denne høsten, og vi er usikre på om de vil evne å levere like gode tall fremover. Vi mener at verdsettelsen av Gjensidige nå er strukket, og at mye av potensialet i selskapet nå her hentet ut. Derfor velger vi nå å selge oss ut etter et godt halvår med aksjen i Veldedighetsfondet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer