Gå til hovedinnhold

NMBU – Eiendom drar lasset – Kongsberg Gruppen

Siden sist

Børsgruppen har siden sist klatret videre til en 5.plass i skoleduellen. Denne uken, slik som forrige uke var det Solon Eiendom som i størst grad dro lasset. Selskapet steg sist uke i overkant av 11%, og har til nå gitt oss en samlet avkastning på 22,6%. Dette bidro sterkt til at vi slo en oljetynget Oslo Børs med 0,5%. Vi har den siste tiden nytt godt av relativt lav eksponering mot olje.

Porteføljeoppdatering

Vi følger opp våre antydninger fra sist og selger vår resterende andel i B2Holding. Vi har tro på B2Holding som selskap, men er usikre på om de vil innfri de høye forventningene i markedet ved Q3 rapport. Ved forrige kvartal fikk selskapet hard medfart tross sterke tall, og hentet seg aldri helt inn. Siden vi solgte oss ut har selskapet falt med i overkant av 7,5%. Dette til tross for at Q3-rapporten stod til forventningene.

Kongsberg Gruppen

Vi tar i stedet Kongsberg Gruppen inn i vår portefølje. Kongsberg Gruppen er et internasjonalt teknologiselskap med hovedfokus på maritim elektronikk og systemer. I tillegg leverer de utvikling og produksjon av forsvars- og romfartsprodukter. Virksomheten i Kongsberg Gruppen er følgelig sentrert rundt to forretningsområder: Kongsberg Defence & Aerospace og Kongsberg Maritime.

Kongsberg Defence & Aerospace har i høst både oppstart på og tegning av nye kontrakter, i tillegg er det stor interesse for Kongsberg missiler og fjernstyrte våpenstasjoner.

Kongsberg Maritime rapporterte en svak oppgang i antall bestillinger ved Q3. Ordrene kom fra henholdsvis tank og tørrlastmarkedet. Offshore, supply og drilling yter fremdeles et forsiktig bidrag, men også her antydes det en svak positiv økning. I tillegg har Kongsberg Maritime blitt stadig mer eksponert mot fiskeri, havforskning, marin robotikk og ferjer.

Selskapet annonserte også oppkjøp av Rolls Royce Maritime. Kortsiktig vil dette trolig gi store kostnader, men i et langsiktig perspektiv tror vi Kongsberg Gruppen vil nyte godt av en større markedsandel maritimt. Vi mener økt markedsandel og moderne teknologi vil gjøre selskapet til en attraktiv aktør, særlig med hensyn til økte krav til lav-utslipp-skip.

Teknisk har aksjen tidligere møtt motstand på 110kr, noe den også gjorde for to uker siden. Vi mener den tekniske motstanden reduserer sannsynligheten for et videre fall, og ser videre stor potensiell oppside slik aksjen er priset på nåværende tidspunkt.

Forventninger

Til tross for den lave oljeprisen, sitter vi stille i båten hva gjelder vår eksponering mot olje. Vi har troen på bedre tider, så lenge det ikke dukker opp noen «stasjonære objekter» i horisonten (Les: Helge Ingstad vs TS Sola). Og hvem vet, kanskje Kongsberg gruppen med sine «systems for dynamic positioning and navigation» leder oss i riktig retning hva gjelder å unngå uforutsette hindringer.

Videre ønsker vi øvrige deltagere i skoleduellen en lønnsom advent.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer