Gå til hovedinnhold

Don’t try this at home

Norwegian fløy inn i en luftlomme denne uken og har i skrivende stund falt over 9 prosent. Også Polarcus og DNO har hatt en dårlig uke. Ingen av selskapene har faktisk oppnådd positiv avkastning og porteføljen er dermed ned -3,3 prosent sist uke. Til sammenligning er OSEBX ned med 0,9 prosent i samme periode.

Så lenge analytikerporteføljen er satt sammen med selskaper med så høy risiko som den er i dag, vil dette være en portefølje som svinger mye i verdi. Det er analytikernes konsensusestimater som bestemmer hvilke aksjer som skal inn i porteføljen. Bortsett fra Norwegian er porteføljen per nå kun offshore eksponert, noe som gjør at diversifisering ikke er en faktor. Dette er altså ingen portefølje for nybegynnere. For vanlige sparere kan det være greit å bruke en av selskapene under som et krydder i sin ellers veldiversifiserte portefølje.

Avkastningen til aksjene i ekspertporteføljen sist uke;

Stolt Nielsen:                     -0,87 %

DNO:                                     -2,87 %

Polarcus:                             -4,06 %

Det Norske:                       -0,06 %

Norwegian Air Shuttle:   -9,12 %

HER kommer du til porteføljen.

 

Mvh

Sissel

 

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer