Gå til hovedinnhold

Disse fondene kjøpes og selges mest

Etter å ha hamstret fond for til sammen 367 millioner i april og mai tar fondssparerne et hvileskjær i juni. Fondsstatistikk for juni viser at kundene nettosolgte fond for 29 millioner. Av dette ble det solgt aksjefond for drøyt 11 millioner og rentefond for ca. 18 millioner.

Halvparten av fondene på listen over de mest kjøpte i juni er Norge-fond. Nordnet Superfondet Norge, Alfred Berg Gambak og Forte Trønder var de tre mest kjøpte fondene. Oslo Børs har vært blant de bedre plassene å være investert så langt i år. Dette henger sammen med positive utsikter for Oslo Børs og spesielt olje og laks. Frykt for frafall i produksjon av olje i Venezuela har gitt god driv for oljeprisen etter OPEC møtet 22. juni. Etterspørselen etter laks er fortsatt sterk, vi ser fortsatt historisk høye priser og utsikter for at dette vil vedvare.

Blant de mest solgte fondene er det spesielt to ting som skiller seg ut. Det ene at private fondssparere selger fond med eksponering mot fremvoksende markeder, og det andre at Skagenfondene fortsatt sliter i motvind med tre fond blant de mest solgte. Sterk dollar, høy oljepris og generelt større usikkerhet er hovedgrunnene til at fondssparerne reduserer eksponeringen mot emerging markets. Når det gjelder Skagen-fondene så finner vi Skagen Kon-Tiki, Skagen Global og Skagen Vekst på salgslisten. Bakgrunnen er nok sammensatt, men handler delvis om at Skagen fortsatt lider under sin historiske suksess, fantastiske avkastning og det faktum at dette kan flyttes til Aksjesparekonto og selges der uten at det utløser gevinstskatt. I tillegg har det vært utskiftninger på forvaltersiden og vi vet at mange kunder blir usikre når det skjer.

Mest kjøpte fond juni
1.     Nordnet Superfondet Norge
2.     Alfred Berg Gambak
3.     FORTE Trønder
4.     Fondsfinans Kreditt
5.     BGF World Technology A2
6.     KLP AksjeNorge Indeks II
7.     KLP AksjeGlobal Indeks V
8.     Holberg Kreditt
9.     Fondsfinans Norge
10.  Landkreditt Høyrente
Mest solgte fond juni
1.     SKAGEN Kon-Tiki
2.     SKAGEN Global
3.     SEB Eastern Europe Small Cap
4.     Holberg Global A
5.     Handelsbanken Vekstmarked Tema A1
6.     SKAGEN Vekst
7.     Delphi Nordic
8.     Holberg Rurik
9.     ODIN Sverige
10.  DNB Teknologi

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer