Disse 3 bransjene er hot i USA

Som investor er du alltid på jakt etter nye investeringsmuligheter. Den amerikanske børsen er spennende av flere grunner. Først og fremst er den mye større enn den norske både i form av volum og bredde. Det er også verdt å merke seg at prisingen av selskapene vurderes på helt andre multipler enn Oslo Børs, og prises ofte mer optimistisk. I dette blogginnlegget får du vite mer om hva som gjør sosiale medier, underholdning og bioteknologi til spennende sektorer:

Wall Street er kjernen av økonomisk utvikling, og alle verdens selskap ønsker å bli noterte der. Dette er toppen av kransekaken og her kan du investere i noen av de største selskapene i verden.

Sosiale medier

Med Facebook i spissen har sosiale medier-aksjer skutt i været de siste årene. Facebook har overbevist markedet om at det går an å tjene penger på at forbrukerne kommuniserer med hverandre og deler hendelser. Inntektsmodellen med salg av annonser fungerer, og har banet vei for andre aktører som Linkedin, Snapchat og Twitter. Alle har mange millioner brukere som daglig snakker sammen og deler bilder, hendelser og lignende.

Dette er en spennende bransje som mange av våre kunder har investert i. En av fellesnevnerne for disse selskapene er at de er veldig opptatt av topplinjevekst og vekst i antall brukere. Men ikke så opptatt av inntjening, noe det er greit å tenke over når man vurderer disse selskapene. Det betyr at de er sårbare for endringer, og aksjene er ofte veldig volatile. Facebook-aksjen har for eksempel svingt med mange hundre milliarder i markedsverdi de seneste ukene.

Underholdning

Netflix kom som en gave for forbrukerne, men som et mareritt for de etablerte TV-eierne som Discovery og andre. Netflix har med over 118 millioner brukere og vanvittige investeringer på eget innhold, endret våre TV- og underholdningsvaner.

Endringene har ført til en maktkamp hvor aktører som Amazon, HBO, Time Warner og Netflix krangler om å etablere seg som markedsledende. Sistnevnte bruker over vanvittige 5-6 mrd USD i 2018 på eget innhold og skal produsere opp mot 80 filmer og serier i år. Dette er mer enn de andre lager filmer av til sammen. Dette er en bransje som er priset høyt, og hvem som kommer ut som vinneren er definitivt ikke avgjort. Foreløpig nyter forbrukerne godt av alle pengene som blir brukt på eget innhold på de ulike plattformene. Denne bransjen har endret seernes vaner, og det ser ut som den er kommet for å bli. Definitivt en bransje med mange spennende investeringsmuligheter!

Bioteknologi

Denne sektoren er en av vinnerne de siste årene og det ligger mange spennende muligheter her. Med lave renter og høy investeringsvilje for legemiddel, forskning og utvikling globalt er potensialet definitivt til stede.

Verden er i konstant søk etter løsninger på mange sykdommer og kreft er selvsagt en av de viktigste. Det finnes også en del selskaper på Oslo Børs som driver med kreftforskning, men det er gode investeringsmuligheter også i USA, det gjelder bare å finne frem. Som en generell strategi kan det være smart å finne selskaper som har passert de meste kritiske fasene. Slike selskaper fins det flere av i USA. Flere av de på norske bioteknologi-selskapene er fortsatt på ett veldig tidlig stadium.

Et annet interessant aspekt med bransjen er at når børsene blir urolig, så har bioteknologi en tendens til å holde seg veldig godt.

Investeringsmuligheter i USA

Investeringer i amerikanske aksjer kan også bidra til økt diversifisering, spesielt om du kun eier aksjer på Oslo Børs i dag. Les mer om risikospredning her: 4 tips for å redusere risiko i porteføljen din.

Lykke til med investeringene i The Big Apple!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer